Είναι δυνατό να βρίσκεται κάποιος στο κέντρο του Βόλου, να χρειάζεται άμεσα ασθενοφόρο και τελικά να φτάνει στο νοσοκομείο με τη βοήθεια μόνο των καλών ανθρώπων που βρέθηκαν κοντά κι ευαισθητοποιήθηκαν;;;; Κι όμως είναι, απ’ ο,τι φαίνεται, όχι μόνο δυνατό αλλά και πολύ πιθανό.

Το πρωί της Τρίτης, λοιπόν, στο Κεντρικό Ταχυδρομείο του Βόλου, επί της οδού Δημητριάδος, πιο κέντρο δεν υπάρχει, μια κυρία που περίμενε τη σειρά της για να εξυπηρετηθεί, υπέστη αιμορραγικό επεισόδιο, τόσο έντονο που τα λεπτά ήταν πολύ κρίσιμα.

Οσοι ήταν μέσα στο κτίριο εκείνη την ώρα, μαζί με μια νοσηλεύτρια και τους υπαλλήλους του ταχυδρομείου, έσπευσαν να βοηθήσουν με στόχο να σταματήσουν την αιμορραγία με ο,τι μπορούσαν, ενώ κάλεσαν ασθενοφόρο μέσω του 166, το οποίο…….ακόμα έρχεται.

Κλήθηκε γιατρός από το ιατρικό διαγνωστικό κέντρο που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, έφτασε στο σημείο και προσέφερε βοήθεια, το ίδιο έκανε και το μέλος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας Βασίλης Ηλιόπουλος, που περνούσε από το σημείο, είδε το περιστατικό και σταμάτησε για να βοηθήσει.

Στη συνέχεια, οι παριστάμενοι έκαναν σήμα σε ένα ταξί που περνούσε από το χώρο, η γυναίκα οδηγός προς τιμήν της σταμάτησε αν και μετέφερε άτομο, και η γυναίκα έφτασε με ασφάλεια στο Νοσοκομείο Βόλου.

Οσο για το ασθενοφόρο, πέρασαν 20 λεπτά κι ακόμα να φανεί. Τουτέστιν…….”ο σώζων εαυτόν σωθήτω”, ή, ”κράτα με να σε κρατώ ν’ ανεβούμε στο βουνό”. Πάντα επίκαιρες οι ελληνικές παροιμίες.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΥπό έλεγχο η φωτιά στο Αγρίνιο – 22 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο
Επόμενο άρθροΠαραλία Νέας Αγχιάλου Βόλου: Τραγική κατάσταση-τραγικές εικόνες