Ενώ τα σχολεία σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση παραμένουν κλειστά ως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, σε όλη τη Θεσσαλία, οι βρεφονηπιακοί και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Βόλου, επαναλειτουργούν από αύριο Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου.

Επίσης κανονικά θα λειτουργήσουν, το Β’ Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Βόλου, το Στέκι Παιδιού και το τμήμα ημερήσιας- απογευματινής απασχόλησης Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Οπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, οι γονείς δεν θα πληρώσουν  δίδακτρα για το Σεπτέμβριο, άλλωστε μόνο για 10 μέρες θα λειτουργήσουν αυτές οι δομές μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ είχαν ανοίξει κανονικά την 1η του μηνός και έκλεισαν στις 5 Σεπτεμβρίου όταν ξέσπασε η μεγάλη κακοκαιρία.

Οπως είπε ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργος Βλιώρας, έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθαρίστηκαν και μπορούν να υποδεχθούν περισσότερα από 500 παιδιά. Στους μικρούληδες μαθητές θα διανέμεται εμφιαλωμένο νερό και πρωινό, με το πλύσιμο τροφίμων και την παρασκευή του πρωινού να γίνονται μόνο με εμφιαλωμένο νερό, δηλαδή το περιβάλλον θα είναι απολύτως ασφαλές.

Τα παιδάκια μπορούν να έχουν μαζί τους μεσημεριανό από το σπίτι τους, καθώς δεν θα παρέχεται το συγκεκριμένο γεύμα για το πρώτο χρονικό διάστημα.

Νίκος  Βητσόπουλος

 

 

Προηγούμενο άρθροΣτο μυαλό της Moody’s | in.gr
Επόμενο άρθροΜητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου κατά Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τη γέφυρα της Αγίας Παρασκευής Τεμπών