Στην Εισαγγελία Βόλου βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, όπου και ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση για το ζήτημα των λυμάτων που διοχετεύονται στον Παγασητικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπέος ζήτησε να εξεταστεί εάν η βλάβη στον βιολογικό καθαρισμό της Λάρισας επηρεάζει τα νερά που φτάνουν στην Κάρλα και κατά συνέπεια τον Παγασητικό. Ειδικότερα, τα λύματα από τον βιολογικό καθαρισμό φτάνουν στον Πηνείο, ο οποίος τροφοδοτεί με νερό την Κάρλα. Βέβαια από το θυρόφραγμα της λίμνης, τα νερά φτάνουν στον Παγασητικό, ο οποίος το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει μεγάλο περιβαλλοντικό πρόβλημα, σύμφωνα με ενημέρωση της Ένωσης Χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπέος συνοδευόμενος από τον νομικό εκπρόσωπο της ΔΕΥΑΜΒ, ενημέρωσε την εισαγγελεία ότι έχουν γίνει δειγματοληψίες στον κόλπο, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται σήμερα.

Υπενθυμίζεται, ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο βιολογικός καθαρισμός της Λάρισας ήρθε στην επιφάνεια από τον δήμαρχο της πόλης, ενώ η αντίστοιχη Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για ελεγχθεί το ζήτημα.

Χ.Μ

Προηγούμενο άρθροΑίτημα Αποζημιώσεων και αποκατάστασης ζημιών πληγεισών επιχειρήσεων Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθροΤραγωδία στη Λιβύη: Η κατάσταση των τραυματιών – Και η ΕΜΑΚ ήταν έτοιμη για αποστολή στη Ντέρνα