Απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας από εργατικά σωματεία και συνδικάτα της Μαγνησίας. Η στάση εργασίας πραγματοποιείται από τις 11 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι, με αφορμή το νέο εργατικό νομοσχέδιο που πρόκειται να τεθεί προς ψήφιση, όπως επίσης και τα πολλαπλά εργατικά δυστυχήματα στην Μαγνησία τον τελευταίο μήνα.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν επίσης οι Αγροτικοί και Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Μαγνησίας, οι οποίοι προηγουμένως πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον περιφερειακό και μηχανοκίνητη πορεία μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας”, Γιώργος Κουτσινάρης, εξηγώντας τους λόγους της στάσης εργασίας και της διαμαρτυρίας, τόνισε πως “ο πρώτος λόγος είναι το αντεργατικό έκτρωμα – νόμος Γεωργιάδη που σήμερα μπαίνει στην Βουλή για ψήφιση. Ένας νόμος που ελαστικοποιεί ακόμη περισσότερο τις ήδη ελαστικές σχέσεις εργασίας. Επίσης ποινικοποιεί την συνδικαλιστική δράση και γενικότερα δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίσουν ακόμη περισσότερο τους εργαζόμενους”.

“Δυστυχώς η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Βόλου δεν πήραν απόφαση για 24ωρη απεργία, ούτε καν για στάση εργασίας. Το Συνδικάτο Μετάλλου “Μήτσος Παπαρήγας” πήρε απόφαση για 4ωρη στάση εργασίας σήμερα και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις. Επίσης βρισκόμαστε εδώ, διότι στον κλάδο του μετάλλου το τελευταίο διάστημα τα εργατικά δυστυχήματα έχουν γίνει πολύ συχνό φαινόμενο. Τον τελευταίο ενάμιση μήνα θρηνούμε 3 νεκρούς μεταλλεργάτες από τις βιομηχανίες της περιοχής μας” ανέφερε ο κ. Κουτσινάρης για τα πολλαπλά εργατικά δυστυχήματα που είχαμε το τελευταίο διάστημα στην Μαγνησία.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσινάρη ο άλλος λόγος “είναι που πρόσφατα και με τις πυρκαγιές και με τις πλημμύρες είδαμε και φάνηκε ξεκάθαρα ότι και η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση αδιαφορούν και είναι ανίκανες να διασφαλίσουν την ζωή και την περιουσία του λαού”.

Όσον αφορά τα αιτήματα της διαμαρτυρίας, ο κ. Κουτσινάρης ανέφερε χαρακτηριστικά πως “απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου, επίσης ζητάμε άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής και τη υγείας των εργαζομένων και άμεσα μέτρα στήριξης των πλημμυροπαθών με 100% αποζημιώσεις για τους πληγέντες”.

Ο πρόεδρος τη Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων  Μαγνησίας Θοδωρής Γεωργαδάκης έκανε λόγο για μια τραγική κατάσταση, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο “μετά τις πυρκαγιές, που κατέστρεψαν παραγωγές και ζώα, δεν δόθηκε καμία αποζημίωση στους πληγέντες, ενώ ταυτόχρονα οι πλημμύρες άφησαν πίσω τους σαρωτικές καταστροφές σε παραγωγές, ζωικό, κεφάλαιο, εξοπλισμό και σπίτια, ενώ θρηνήσαμε και ανθρώπινες ζωές”

Όσον αφορά τις μεγάλες ζημιές στην μηλοπαραγωγή ο κ. Γεωργαδάκης εξήγησε ότι ορισμένοι αγρότες έχουν πρόσβαση στα κτήματά τους, ενώ άλλοι ακόμη δεν μπορούν να τα φτάσουν, καθώς υπάρχουν αγροτικοί δρόμοι που παραμένουν κλειστοί.

“Υπάρχει μεγάλη πτώση παραγωγής στα μήλα, ειδικά στα κτήματα που είναι προς τη θάλασσα και τα μήλα έπεσαν από τα δένδρα, ενώ στα άλλα δένδρα δεν έγινε ράντισμα για να μείνει ο καρπός πάνω στα δένδρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια απώλεια παραγωγής” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργαδάκης.

X.M

Προηγούμενο άρθροΔήμος Βόλου: Δείτε τους δρόμους που θα καθαριστούν σήμερα το βράδυ
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκαν οι πορείες – Άνοιξαν οι δρόμοι