Φως σ΄ένα από τα διαζύγια της αφρόκρεμας της Νέας Υόρκης, τα οποία συνήθως επιλύονται μυστικά σε κλειστά δικηγορικά γραφεία, ρίχνουν οι καταγγελίες της πρώην συζύγου του δισεκατομμυριούχου Tζον Πόλσον. Η Τζένικα Πόλσον τον κατηγορεί σε αγωγή ότι ο 67χρόνος πρώην σύζυγός της  χρησιμοποίησε την εικονική αγορά πολυτελούς διαμερίσματος στο Πουέρτο Ρίκο για να πλουτίσει κατά 10 εκατ. δολάρια εις βάρος του οικογενειακού του καταπιστεύματος.

Η αξία της περιουσίας του Πόλσον ανέρχεται σε  5,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Η Πόλσον ισχυρίστηκε ότι ο σύζυγός της συμφώνησε το 2020 να αγοράσει το διαμέρισμα στο St. Regis Bahia Beach Resort σε τεχνητά χαμηλή τιμή 5,6 εκατ. δολαρίων από το οικογενειακό καταπίστευμα του 2009, στο οποίο ανήκε το ακίνητο. Το ρετιρέ αξίζει σήμερα 15 εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η ίδια σε επικαιροποιημένη καταγγελία, που κατατέθηκε στο πολιτειακό δικαστήριο του Μανχάταν την Τετάρτη. Η συναλλαγή του επέτρεψε ουσιαστικά να αφαιρέσει 10 εκατομμύρια δολάρια από το καταπίστευμα που δεν δικαιούνταν, είπε.

Το διαμέρισμα στο Πουέρτο Ρίκο

Η αξία της περιουσίας του Πόλσον ανέρχεται σε  5,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Στη μήνυσή της τον Ιούλιο του 2022, η Τζένικα Πόλσον τον κατηγόρησε ότι δημιούργησε κρυφά ένα τρίο αμετάκλητων καταπιστευμάτων, δήθεν προς όφελος των δύο παιδιών τους, αλλά στην πραγματικότητα για να προστατεύσει περιουσιακά στοιχεία για τον εαυτό του. Ζητά αποζημίωση τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων.

O Tζον Πόλσον και η Τζένικα Πόλσον

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Τζον Πόλσον μηνύθηκε από τον επί μακρόν συνεργάτη του στο Πουέρτο Ρίκο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο δισεκατομμυριούχος προέβη σε δόλιους ισχυρισμούς για να τον πείσει να επενδύσει 17 εκατομμύρια δολάρια σε μια αντιπροσωπεία πολυτελών αυτοκινήτων στο νησί. Ο δισεκατομμυριούχος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους «αβάσιμους».

Ο Πόλσον δεν έχει καταβάλει καμία πληρωμή για το ρετιρέ στο Πουέρτο Ρίκο και έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε απλήρωτες «χρεώσεις φιλοξενίας» υπσοτηρίζει η σύζυγός του. Εκτός από τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, η οικογένεια διαθέτει ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε ακίνητα, συμπεριλαμβανομένου ενός ράντσου στο Άσπεν του Κολοράντο, το οποίο ανήκε παλαιότερα σε έναν Σαουδάραβα πρίγκιπα και ενός κτήματος στα Χάμπτονς.

Ο δικηγόρος του Τζον Πόλσον το αμφισβήτησε  και  αποκάλεσε «πολυάριθμες ανακρίβειες» τη νέα καταγγελία. Η αγορά διαμερίσματος δεν ήταν εικονική αγορά – ο κ. Πόλσον υπέγραψε συμβόλαιο για την πλήρη τιμή του καταλόγου το 2020″, δήλωσε ο Smith. «Επειδή δεν έχει κλείσει ακόμη το διαμέρισμα, δεν υπάρχουν απλήρωτες χρεώσεις φιλοξενίας. Όλες οι απαιτούμενες πληρωμές, συμπεριλαμβανομένης της προκαταβολής κατά την υπογραφή, έχουν πραγματοποιηθεί. Ο κ. Paulson κατέβαλε επίσης το σύνολο των 7 εκατομμυρίων δολαρίων για τη συμμετοχή του στην Autogrupo».

Ο Tζον Πόλσον

Η περιουσία του Πόλσον

Οι Πόλσον παντρεύτηκαν το 2000, αφού συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην καφετέρια της Bear Stearns, όπου εξυπηρετούσε τον ίδιο και το προσωπικό του. Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια του γάμου τους – είναι περισσότερο γνωστός για τα στοιχήματα κατά της αμερικανικής αγοράς ακινήτων πριν από την κρίση των στεγαστικών δανείων του 2008, κερδίζοντας 20 δισεκατομμύρια δολάρια για τον εαυτό του και τους επενδυτές του στο hedge fund. Μετέτρεψε το ταμείο σε οικογενειακό γραφείο το 2020 και ορίστηκε πρόεδρος της Bausch Health Cos. το 2022.

Στην αναθεωρημένη καταγγελία, η Τζένικα Πόλσον διερωτάται επίσης γιατί η JPMorgan αρνήθηκε το αίτημά της να της διανείμει χρήματα από ένα καταπιστευματικό ταμείο του 2006, το οποίο, κατά την άποψή της, είχε αποτιμηθεί σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Η τράπεζα, ως διαχειριστής, δήλωσε ότι χρειαζόταν περισσότερες πληροφορίες για να καθορίσει αν το αίτημα θα άφηνε τα παιδιά επαρκώς εφοδιασμένα”, σύμφωνα με την καταγγελία.

Η έπαυλη στο Palm Beach

Αλλά είπε ότι η απαίτηση της τράπεζας ήταν πρόσχημα, επειδή αντιπροσώπευε ένα μικρό μέρος της αξίας του καταπιστεύματος. Είπε ότι δεν υπάρχει “κανένας πιθανός τρόπος” το αίτημα να αφήσει τα παιδιά χωρίς κεφάλαια.

Τα παιδιά είναι οι κύριοι δικαιούχοι των καταπιστευμάτων του 2006 και του 2009, αλλά δεν έχουν λάβει κεφάλαια από κανένα από τα δύο, σύμφωνα με την καταγγελία.

Ο εταίρος στην αγωγή για το Πουέρτο Ρίκο, Φαχάτ Γκαφάρ, ζητά περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση από τον Paulson. Ο Ghaffar ισχυρίζεται ότι ο Paulson του είπε τον Φεβρουάριο του 2022 ότι θα επένδυε τα χρήματά του σε ένα μετατρέψιμο ομόλογο που θα του έδινε τελικά το 50% της ιδιοκτησίας της αντιπροσωπείας F40. Ο Γκαφάρ ισχυρίζεται στην αγωγή του ότι ένα οικογενειακό καταπίστευμα του Πόλσον – ένα από τα τρία επίμαχα στην υπόθεση της Νέας Υόρκης – είχε μόλις αγοράσει την αντιπροσωπεία έναντι 103 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: OT

«Σπίτι της Τουρκίας», ο ουρανοξύστης του Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαρωδία σε ASMR βίντεο μιας Bentley Mulsanne
Επόμενο άρθροΔίκη Πισπιρίγκου: Μικρό το προσδόκιμο ζωής της Τζωρτζίνας, κατέθεσε ο ιατροδικαστής Κραββαρίτης