Ξεκινά τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 30 του μηνός στο Βόλο η 2η Διεθνής Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής Νέων που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και
Αθλητισμού.  Συνδιοργανωτές της Ολυμπιάδας είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου και η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 στις 7:00 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας. Στον ίδιο χώρο, την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 στις 7:00 το απόγευμα θα μιλήσει με σχετικό θέμα ο Ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής – Διαστημικός Επιστήμονας.

Η τελετή λήξης της 2ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Αστρονομίας και Αστροφυσικής Νέων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 στις 8:00 το βράδυ στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στα Μελισσάτικα.

Οι προαναφερόμενες εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό. Οι εργασίες της Ολυμπιάδας θα πραγματοποιηθούν σε χώρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και σχολικών συγκροτημάτων του Βόλου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Βόλο οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στην πόλη του Βόλου και θα ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους και χώρους πολιτισμού.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΠεριβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας: Οι «μεταλλάξεις» του κ. Μπέου
Επόμενο άρθροΗ Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου στο φόρουμ «2023 DARE»