Φαίνεται πως ό,τι πει η Taylor Swift είναι… νόμος! Ρεκόρ εγγραφής νέων ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους των ΗΠΑ προκάλεσε η ανάρτηση της τραγουδίστριας στο Instagram, που παρότρυνε τους νέους να εγγραφούν για να μπορέσουν να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Σύμφωνα με το vote.org, 35.252 νέοι ψηφοφόροι εγγράφηκαν στους εκλογικούς καταλόγους των ΗΠΑ για να μπορέσουν να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές του 2024 μετά την ανάρτηση της Taylor Swift στο Instagram, μέσω της οποίας συμμετείχε στην Εθνική Ημέρα Εγγραφής Ψηφοφόρων την περασμένη Τρίτη (19.9.2023).

«Σας έχω ακούσει να υψώνετε τις φωνές σας και ξέρω πόσο δυνατές είναι», έγραψε η Taylor Swift στο Instagram, δίνοντας παράλληλα και το link για την μη κερδοσκοπική πλατφόρμα εγγραφής εκλογέων. «Βεβαιωθείτε ότι είσαστε έτοιμοι να τις χρησιμοποιήσετε στις εκλογές μας αυτή τη χρονιά!», είπε η δημοφιλής τραγουδίστρια.

Αργότερα την ίδια μέρα, ο διευθυντής επικοινωνίας της Vote.org Νικ Μόροου αναφέρθηκε στην επίδραση που είχε η ανάρτηση της Taylor Swift.

«Αξιοσημείωτο γεγονός: Μετά την ανάρτηση της @taylorswift13 σήμερα στο Instagram, στην οποία καλούσε τους ακολούθους της να εγγραφούν για να ψηφίσουν στην @votedotorg, ο ιστότοπός μας είχε κατά μέσον όρο 13.000 χρήστες κάθε 30 λεπτά. 13!», έγραψε ο Μόροου στα social media.

«Ας πούμε απλά ότι η φήμη της ότι είναι μεγαλοφυία δικαιώνεται!». Σημειώνεται, επίσης, πως η Τέιλορ Σουίφτ θεωρεί το 13 τον τυχερό της αριθμό.

@abcnewslive

Taylor Swift told fans to register to vote — then Vote.org got 35K new voter registrations. Will Ganss has more about Vote.Org’s largest National Voter Registration Day since 2020.

♬ original sound – ABC News Live

Συνολικά 157.041 χρήστες επισκέφθηκαν την Τρίτη την Vote.org, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που επικαλέστηκε το Billboard.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας της Τρίτης, είδαμε άλμα 1.226% στη συμμετοχή την ώρα μετά την ανάρτηση της Τέιλορ Σουίφτ», ανέφερε επίσης σε ανακοίνωσή της η διευθύνουσα σύμβουλος της Vote.org Άντρια Χέιλι.

Μολονότι η Τέιλορ Σουίφτ δεν λέει στους θαυμαστές της ποιον να ψηφίσουν στις εκλογές, έχει στο παρελθόν υποστηρίξει τον Τζο Μπάιντεν και εκφράσει την αποστροφή της για τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που εμφανίζεται μέχρι στιγμής ως ο επικρατέστερος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για να αναμετρηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο για άλλη μια φορά στις προεδρικές εκλογές του ερχόμενου έτους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και dpa

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠέθανε 90χρονη Βολιώτισσα
Επόμενο άρθροΣάββατο 23 Σεπτεμβρίου: Φθινοπωρινή ισημερία