Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν χθες τα εγκαίνια του Πρότυπου Οικολογικού Πάρκου, στον Άνω Ρέντη.

Σε έκταση 4 στρεμμάτων έχει κατασκευαστεί ένα δίκτυο πεζοδιαδρόμων, περιμετρικά του πάρκου που θα χρησιμοποιούνται για περπάτημα και τρέξιμο και θα αποτελούν την «πύλη» και σε άλλους θεματικούς χώρους ψυχαγωγίας, αναψυχής και άθλησης για όλες τις ηλικίες (παιδιά, έφηβοι, ενήλικες).

Το πάρκο έχει δυο εισόδους, η κεντρική από την πλατεία Ελευθερίας και μια μικρότερη από την οδό Κουμουνδούρου και θα φωτίζεται με ηλιακή ενέργεια.

Ακόμη έχει διαμορφωθεί ειδική πίστα για ποδήλατο, πατίνι ή skate σύμφωνα με τις καθορισμένες προδιαγραφές ασφάλειας. Το ειδικό όργανο αναρρίχησης που έχει τοποθετηθεί προσφέρεται για την εκγύμναση και διασκέδαση των παιδιών.

Εξασφαλισμένη η βιοκλιματικότητά του πάρκου

Στο Οικολογικό Πάρκο έχει φυτευτεί ένας μεγάλος αριθμός δέντρων, θάμνων και φυτών με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η βιοκλιματικότητά του. Ακόμη σε μια μεγάλη έκταση γκαζόν, οι επισκέπτες μπορούν να απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, μεταξύ άλλων, τόνισε χθες:

«Το Πρότυπο Οικολογικό Πάρκο στο Ρέντη που εγκαινιάζουμε σήμερα, σηματοδοτεί την αλλαγή του προσώπου της πόλης και συνοδεύεται από μια σειρά παρεμβάσεων αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής όχι μόνο στο Ρέντη αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

Η δημιουργία χώρων αναψυχής, πολιτισμού, περιπάτου, άθλησης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης δίνουν προοπτικές ανάπτυξης και αισθητικής αναβάθμισης με στόχο ο συγκεκριμένος χώρος να γίνει μια όαση αθλητισμού και ψυχαγωγίας και να αποτελέσει πνεύμονα πρασίνου υπερτοπικού χαρακτήρα για την περιοχή. Ως Δημοτική Αρχή διεκδικήσαμε και υλοποιήσαμε έργα προσανατολισμένα στη δημιουργία μια βιώσιμης, αναπτυξιακής και αισθητικής παρακαταθήκης για τις μελλοντικές γενιές της πόλης μας».

Το Οικολογικό Πάρκο «Ελαιώνα» στο Ρέντη είναι ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.462.580,95 € με ΦΠΑ.

Αλέξης Πατέλης: «Το θέμα της ισότητας στον γάμο θα έρθει στη Βουλή»

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία Elias: Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου καιρού – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει
Επόμενο άρθροΈχουμε σκεφτεί να ανέβουμε τα σκαλιά της εκκλησίας με τον Σάκη