Μετά από μια διετία κατά την οποία το να πει κανείς πως ο κόσμος σταμάτησε να γυρίζει και έπεσε ένα γενικότερο… pause στον πλανήτη λόγω της πανδημίας, τα πράγματα «διορθώθηκαν» και πλέον έχει επέλθει η πολυθρύλητη κανονικότητα, όσον αφορά τον κορωνο’ι’ό, γιατί κατά τα άλλα………

Βέβαια, το γεγονός αυτό δεν σημαίνει πως ο κορωνοϊός εξαφανίστηκε από προσώπου γης ως δια μαγείας- όχι. Συνεχίζει να «κυκλοφορεί» στην κοινωνία και να προσβάλλει πολύ κόσμο σε σταθερή βάση.

Είναι χαρακτηριστικό πως στη χώρα μας την τελευταία μόνο εβδομάδα είχαμε 39 νεκρούς, ενώ 25 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Παράλληλα, οι εισαγωγές αυξήθηκαν, ενώ εντοπίστηκαν 5 μολύνσεις της νέας υπο-παραλλαγής Pirola, η οποία είναι δεδομένο πως θα γίνει η κυρίαρχη παγκοσμίως στο εγγύς μέλλον.

 

Σύμφωνα με τη Daily Mail γνωστή επιστημονικά ως BA.2.86, η παραλλαγή, ένα νέο παρακλάδι της Όμικρον, προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς λόγω 35 μεταλλάξεων στην πρωτεΐνη ακίδα, το τμήμα του ιού στο οποίο στοχεύουν τα εμβόλια κατά της covid-19. Αρκετές από τις μεταλλάξεις της Pirola έχουν άγνωστες λειτουργίες, αλλά άλλες πιστεύεται ότι βοηθούν τον ιό να αποφύγει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πώς μπορεί κανείς να καταλάβει ότι νοσεί, όμως πριν καν κάνει τεστ; 

Το δύο βασικά συμπτώματα που «φωνάζουν» πως έχετε κολλήσει τη μετάλλαξη Pirola είναι η έντονη καταρροή και το παρατεταμένο φτέρνισμα. Πέραν αυτών των δύο που παρουσιάζονται πρώτα, υπάρχει και ο πονοκέφαλος με την κόπωση, καθώς επίσης και ο πονόλαιμος με τον πυρετό αλλά και τον έντονο βήχα. 

Αν παρουσιάζετε κυρίως τα δύο πρώτα, τότε καλό θα ήταν να κάνετε ένα τεστ προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι νοσείτε (ή ότι πρόκειται για μια «απλή» γρίπη, σε περίπτωση που βγείτε αρνητικοί) και να πράξετε, από κει και πέρα, τα δέοντα μέχρις ότου να μη μεταδίδετε άλλο τον ιό.

Πηγή: instanews

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης στον ΣΕΒ: Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις
Επόμενο άρθροΒασίλης Ραχούτης: Ο ήρωας φαντάρος του πλοίου «Σάμινα» που πνίγηκε προσπαθώντας να σώσει κόσμο!