Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρίσκεται ο Αχιλλέας Μπέος, λίγες μόλις ώρες μετά την επανεκλογή του –τη σχεδόν πανηγυρική- στη δημαρχία του Βόλου για χυδαίες επιθέσεις που εξαπέλυσε κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη και της βουλευτού του κόμματος, Έλενας Ακρίτα.

Παίρνοντας το μικρόφωνο για να μιλήσει στον λαό του Βόλου, που τον ψήφισε, ο Αχιλλέας Μπέος, απευθυνόμενος σε πολίτες που μετρούν τις πληγές τους μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας, επέλεξε να αναφερθεί στον Στέφανο Κασσελάκη, και –προς καμία έπληξη- με εκφράσεις ομοφοβικές και χυδαίες.

«Γιατροί και δικηγόροι εδώ και 40 χρόνια κυβέρνησαν την Ελλάδα. Αυτοί δεν χρεοκόπησαν την πατρίδα μας και εξαθλίωσαν τον λαό;

Και έχεις κάποιες εκπομπές που αντί να σταθούν στην ουσία ασχολούνται με τον Κασσελάκη. Ο οποίος είπε ότι θα υιοθετήσει δυο αγόρια.

Δηλαδή τι θέλεις να πεις εσύ τώρα με τα κανάλια που σε προβάλουν; Ότι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες θα υιοθετούμε παιδιά να παράγουμε π@@στ@δ@ς;» είπε ο Αχιλλέας Μπέος προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.

Εισαγγελική παρέμβαση

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός με μια αναλυτική παραγγελία προς τον εισαγγελέα Βόλου στην οποία επικαλείται τον ποινικό νόμο αλλά και τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ζητά να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση.

Επισημαίνει δε ότι με τις δηλώσεις του ο Αχιλλέας Μπέος στοχοποιεί προσδιορίζοντας με απόλυτα διακριτό τρόπο τα άτομα που ανήκουν στην ομάδα των ομοφυλοφίλων, στα άτομα δε αυτά με τον συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό αρνείται ο ανωτέρω το δικαίωμα να υπάρχουν στην κοινωνία, να συμμετέχουν, να ενεργούν και να εκφράζουν τις αντιλήψεις και επιδιώξεις τους στην κοινωνική ζωή.

Σε κάθε περίπτωση, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά  να διερευνηθεί αν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, επιθυμεί να υποβάλει έγκληση κατά του ως άνω Δημάρχου για εξύβριση με ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

«Το μέτωπο» με την Έλενα Ακρίτα

Ο Αχιλλέας Μπέος, όμως, δεν σταμάτησε στη χυδαία επίθεση κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή «έβαλε στο μάτι» την Έλενα Ακρίτα.

«Άνθρωποι σαν κι αυτή κατέστρεψαν την Ελλάδα. Απατεώνες όλοι. Είχε πεθάνει η μάνα της και έπαιρνε τη σύνταξη και την έτρωγε» είπε χαρακτηριστικά ο Αχιλλέας Μπέος, προκαλώντας –και δικαίως- την οργή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Άθλιε ψεύτη, ελεεινέ συκοφάντη, έπιασες εμένα στο στόμα σου; Έμπλεξες με λάθος άνθρωπο»

Αυτό του απάντησε μέσω ανάρτησής της στα social media και στη συνέχεια κατέθεσε αγωγή εναντίον του.

Να σημειωθεί ότι η μητέρα της Έλενας Ακρίτα ζει και απάντησε στις δηλώσεις του δημάρχου του Βόλου, με ανάρτησή της στα social media.

«Εάν νομίζει ότι μπορεί να τραμπουκίζει, πλανάται πλάνην οικτρά»

«Εάν ο επανεκλεγείς δήμαρχος Βόλου νομίζει ότι μπορεί να τραμπουκίζει και να εκτοξεύει τον προσβλητικό, ομοφοβικό, σεξιστικό, αισχρό και κακοποιητικό του λόγο προς πάσα κατεύθυνση, πλανάται πλάνην οικτρά» αναφέρει η Έλενα Ακρίτα στην αγωγή της κατά του Αχιλλέα Μπέου και ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ.

Μέσω του δικηγόρου της, Βασίλη Σωτηρόπουλου, η κυρία Ακρίτα κατέθεσε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση κατά του δημάρχου του Βόλου […] επιχειρώντας με ύβρεις και αδίστακτα ψεύδη να την απαξιώσει και να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψή της.

«Η Έλενα Ακρίτα με την αγωγή της, με την οποία ζητάει από τον Αχ. Μπέο το ποσό των 100.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης και θα εκδικαστεί τον προσεχή Φεβρουάριο, θέλει να καταστήσει από την πρώτη στιγμή σαφές το εξής: Εάν ο επανεκλεγείς δήμαρχος Βόλου νομίζει ότι μπορεί να τραμπουκίζει και να εκτοξεύει τον προσβλητικό, ομοφοβικό, σεξιστικό, αισχρό και κακοποιητικό του λόγο προς πάσα κατεύθυνση, πλανάται πλάνην οικτρά. Αυτός ο κατήφορος μπορεί και πρέπει να σταματήσει. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜάχη με τον καρκίνο – Πόσες φορές οι γιατροί ακούν το αίτημα για ευθανασία
Επόμενο άρθροΘρήνος στο χάντμπολ: «Έφυγε» στα 41 της η Ελένη Πόταρη