Την παρέμβαση του υπουργού υποδομών Χρήστου Στα’ι’κούρα ζητά ο νέος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, υποστηρίζοντας ότι, με προφορική εντολή του απερχόμενου Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού διακόπηκαν οι εργασίες αποκαταστάσεων από τις πλημμύρες, την επομένη των εκλογών, στις 16 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουρέτας αναφέρει:

“Όπως ενημερώθηκα αρμοδίως, με προφορική εντολή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού μετά τις πλημμύρες ανέλαβαν εθελοντικά εργασίες διάφορες εταιρείες. Οι εργασίες αυτές συνεχίστηκαν μέχρι τη Δευτέρα 16/10. Μία ημέρα πριν τις εκλογές, στις 14/10, με αριθμό φύλλου ΦΕΚ 166, την αρμοδιότητα για όλα τα έργα την πήρε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ο κ. Αγοραστός έδωσε προφορική εντολή, τη Δευτέρα 16/10, να σταματήσουν οι εργασίες διότι προφανώς είχε τους δικούς του λόγους. Η λογική λέει ότι εφόσον κάποιος εργολάβος δουλεύει εθελοντικά τόσο καιρό κάτι περίεργο συνέβη στις 16/10 για να δώσει ο Περιφερειάρχης τέτοια εντολή. Τον καλώ λοιπόν τώρα με αυτή την ανακοίνωση, όπως και τον  Υπουργό Υποδομών, να κάνουν ο,τι είναι αρμοδίως δυνατόν για να συνεχιστούν τα έργα χωρίς να υπάρχει καμία διακοπή μέχρι να αναλάβουν οι επίσημοι εργολάβοι από το Υπουργείο και να φροντίσουν να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις που έδωσαν στους εργολάβους μέχρι τη Δευτέρα 16/10”.

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΑπεβίωσε 79χρονη σε χωριό του Πηλίου
Επόμενο άρθροΚώστας Αγοραστός: Δεν σταμάτησαν οι εργασίες αποκατάστασης από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία