Η ΕΠΟ απάντησε με ανακοίνωση στην τοποθέτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την επιλογή της διαιτητικής ομάδας στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

Η ουσία της απάντησης από την Ομοσπονδία στις «ερυθρόλευκες» αιτιάσεις είναι πως η συνολική διαδικασία που ακολουθείται είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς FIFA/UEFA και το Καταστατικό της ΕΠΟ και ότι η μόνη Διεθνής Ομοσπονδία που αποκρίθηκε στο αίτημα για διαιτητές ήταν η ιταλική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση:

«Σε σχέση με δημοσιεύματα και αναφορές για τον ορισμό των αξιωματούχων διαιτησίας του αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού για την 8η αγωνιστική της Super League 1, από την ΚΕΔ/ΕΠΟ σημειώνονται τα εξής.

• Η ΚΕΔ/ΕΠΟ προβαίνει στον ορισμό μόνο των Ελλήνων διαιτητών και όχι των ξένων.

• Οι ομοσπονδίες των χωρών, στις οποίες υποβάλλεται το αίτημα της ΚΕΔ/ΕΠΟ, ορίζουν τη διαιτητική ομάδα για κάθε αγωνιστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Στην περίπτωση που είναι αδύνατη η εύρεση διαιτητή elite ή Α’ κατηγορίας, μπορεί να οριστεί ακόμη και διαιτητής UEFA Β’ κατηγορίας, όπως και ο πρόεδρος της SL1 κ. Ευάγγελος Μαρινάκης με την από 29/8/2023 επιστολή του αναφέρει ρητά: “… μπορείτε να επεξεργαστείτε και άμεσα θα πρέπει να διασφαλίσετε: Την παρουσία Διαιτητών της κατηγορίας 2 UEFA που είναι καλοί διαιτητές από τα πλέον σημαντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και θέλουν να προοδεύσουν σε διεθνές περιβάλλον”.

• Στη συγκεκριμένη περίπτωση η μόνη ομοσπονδία που ανταποκρίθηκε ήταν η Ιταλική, η οποία απέστειλε τα ονόματα διαιτητών που εμείς γνωστοποιήσαμε. Άλλωστε η ίδια ομοσπονδία για το πρόσφατο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ όρισε διαιτητή UEFA Β’ κατηγορίας.

• Όλη η διαδικασία ορισμού αρχιδιαιτητή, ορισμού μελών της ΚΕΔ/ΕΠΟ και ορισμού διαιτητών είναι σύμφωνη με τους κανονισμούς της FIFA, της UEFA, τον κανονισμό διαιτησίας της ΕΠΟ και το καταστατικό της Ομοσπονδίας. Ποιος ακριβώς είναι “ο θεσμός” που υφίσταται καθημερινά εξευτελισμό;».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτέφανος Κασσελάκης – Τάιλερ Μάκμπεθ: Η γνωριμία, το πρώτο άγγιγμα, η σχέση και η πιο αμήχανη στιγμή
Επόμενο άρθροΕλιά: Επεμβάσεις για φθινοπωρινές προσβολές λίγο πριν την συγκομιδή