Μετά τις πλημμύρες εντοπίζονται πολλά αδέσποτα στον Βόλο τα οποία έχουν έρθει από άλλες περιοχές

Έκκληση για την προσφορά ζωοτροφών απευθύνει η Φιλοζωϊκή Ομάδα Βόλου. Από τις διπλές πλημμύρες ταλαιπωρήθηκαν πολύ τα χαριτωμένα τετράποδα.

Αλλά απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στην προσπάθειά τους να βρουν διαφυγή από πλημμυρισμένους χώρους και έχασαν το σπιτικό τους, άλλα ταλαιπωρήθηκαν να γυρνούν υποσιτισμένα από γειτονιά σε γειτονιά προκειμένου να βρουν ένα σπιτάκι και να σωθούν από τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Η πρόεδρος του Φιλοζωϊκής Ομάδας Βόλου Μάγδα Σουσουρή λέει ότι ευτυχώς στο Δημοτικό Κυνοκομείο στις Γλαφυρές δεν υπήρχαν ζημιές από τις πλημμύρες, ενώ τα αδέσποτα ζώα που φιλοξενούνταν σε ιδιωτικό καταφύγιο στο Διμήνι μετακινήθηκαν στην Αθήνα με την ευθύνη εθελοντών που ανέλαβαν την προστασία τους.

«Προσπαθούμε όλοι να μπούμε σε ρυθμούς καθημερινότητας και τα αδέσποτα ζώα ή τα σκυλάκια που έμειναν χωρίς σπίτι όταν αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τις εστίες τους για να αποφύγουν τις πλημμύρες», επισημαίνει.

Η Φιλοζωϊκή Ομάδα Βόλου έχει υπό τη φροντίδα της αυτή τη στιγμή 40 χαριτωμένα τετράποδα.

Ακόμη, έχει αναλάβει τη φροντίδα τριών επιπλέον κατοικίδιων ζώων, μετά τις φωτιές και τις πλημμύρες.

«Δεν έχουμε χώρους να φιλοξενήσουμε περισσότερα ζώα. Όταν εντοπίζουμε κάποιο αδέσποτο, φροντίζουμε για τη σίτισή του και την ιατρική του περίθαλψη. Δεν μπορούμε να του παρέχουμε στέγη. Εντούτοις, ταΐζουμε τα χαριτωμένα τετράποδα στις γειτονιές, όπου δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι είναι πολλά τα αδέσποτα ζώα τα οποία έχουν μετακινηθεί στον Βόλο από άλλες περιοχές», σημειώνει.

Πολλοί Βολιώτες έχασαν τα κατοικίδιά τους, όταν ξέσπασαν οι πλημμύρες. Αλλοι κατάφεραν να τα βρουν ακόμη και σε μακρινές αποστάσεις από τις εστίες τους, άλλοι συνεχίζουν να τα αναζητούν.

Η Φιλοζωϊκή Ομάδα Βόλου που φροντίζει το σύνολο των ζώων στους δρόμους, έχει ανάγκη κατά κύριο λόγο από ζωοτροφές για να ανταπεξέλθει στο επιπρόσθετο έργο που καλείται να φέρει σε πέρας.

Επίσης, έχει ανάγκη από περισσότερα εθελοντικά χέρια.

Επισημαίνεται ότι παράλληλα με το έργο της σίτισης και της περίθαλψης των ζώων η Φιλοζωϊκή Ομάδα Βόλου προχωρά και σε κάθε ενέργεια για την επανένωση των ζώων με τις οικογένειές τους ή την υιοθεσία αδέσποτων.

Σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου διατηρεί λογαριασμό, κοινοποιεί συνεχώς φωτογραφίες με τετράποδα που είτε έχασαν τους κατόχους τους είτε αναζητούν ένα σπιτικό για να ζήσουν. Ολα τα κατοικίδια είναι αποπαρασιτωμένα και αναζητούν μία ζεστή αγκαλιά για να κουρνιάσουν.

Προηγούμενο άρθροΑφρικανική πανώλη: Επιβεβαιώθηκαν κρούσματα σε αγριόχοιρους
Επόμενο άρθροΒόλος: Στη φυλακή 35χρονος που διακινούσε «ροζ κοκαΐνη»