Μεγάλη δημοσιότητα πήρε τις τελευταίες ώρες το θέμα που αφορούσε ένα ατύχημα που συνέβη το πρωί της Κυριακής (22/10) στο Μουσείο της Ακρόπολης, όταν ένας επισκέπτης αφόδευσε μέσα στον εκθεσιακό χώρο Αθηνάς Νίκης.

Το περιστατικό, μάλιστα, πήρε διαστάσεις αναφορικά με το κατά πόσο είναι επαρκή τα μέτρα ασφαλείας στο Μουσείο. Μάλιστα, στο προσκήνιο ήρθε και μια παλαιότερη υπόθεση, όταν το βράδυ της 22 Αυγούστου 2023 και μετά το πέρας λειτουργίας του Μουσείου Ακρόπολης εντοπίστηκαν έξι γυναίκες, μεταξύ των οποίων δύο ανήλικες, στον εξωτερικό χώρο της ανασκαφής όπου οι τουρίστες συνηθίζουν να ρίχνουν νομίσματα κάνοντας ευχές.

Τότε το περιστατικό είχε παρουσιαστεί από μερίδα των ΜΜΕ ως οργανωμένη απόπειρα κλοπής εκθεμάτων, κάτι που δεν ίσχυε, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εν λόγω γυναίκες είχαν προσπαθήσει να κλέψουν κέρματα από το σημείο.

Τι πραγματικά συνέβη;

Όλα τα παραπάνω προκάλεσαν την οργισμένη αντίδραση του Γενικού Διευθυντή του Μουσείου, Νίκου Σταμπολίδη ο οποίος εξήγησε τι ακριβώς συνέβη το πρωί της περασμένης Κυριακής.

Όπως είπε, επρόκειτο για έναν ηλικιωμένο τουρίστα, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα ακράτειας με αποτέλεσμα να βρεθεί σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Μάλιστα, το προσωπικό του Μουσείου αντιμετώπισε άμεσα στο περιστατικό και με ιδιαίτερη διακριτικότητα προκειμένου να αποφευχθεί οποιοσδήποτε σχολιασμός από τους παρευρισκόμενους προς το πρόσωπο του ηλικιωμένου.

«Είναι ντροπή»

Μάλιστα, μιλώντας στα ΜΜΕ ο κ. Σταμπολίδης έκανε λόγο για έλλειψη σεβασμού στους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, τους οποίους οφείλουμε να στηρίζουμε

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣεμινάριο Αρχαίας Μεταλλευτικής – Αρχαιομεταλλουργίας από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου
Επόμενο άρθροΑλλάζει η διοίκηση στο Νοσοκομείο Βόλου – Οι αποφάσεις του Πρωθυπουργού