Η εθνική μας γιορτή για την ιστορική επέτειο του μεγαλοπρεπούς ΟΧΙ στους Ιταλούς του Μουσολίνι, στις 28 Οκτωβρίου 1940, γιορτάζεται κάθε χρόνο, υπενθυμίζοντας τη φράση του Ουίνστον Τσώρτσιλ που είπε: ”Τώρα πλέον δεν θα λέμε ότι οι έλληνες πολεμούν σαν ήρωες, αλλά, ότι οι ήρωες πολεμούν σαν έλληνες”. Ετσι γράφτηκε η εποποιία του 1940 στα βουνά της Αλβανίας, με ηρωισμό που πήγαζε όχι από την υπεροπλία, αλλά από την ελληνική ψυχή.

Παραμονή της μεγάλης γιορτής έγιναν σχετικές εκδηλώσεις στα σχολεία, όπως στο 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, με ποιήματα, τραγούδια και οπτικά ντοκουμέντα από την ελληνική υπερπροσπάθεια.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που μελετούν και κείμενο

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, άτομα που μελετούν, κλαρινέτο και κείμενο

Υπεύθυνη οργάνωσης της εκδήλωσης ήταν η φιλόλογος του σχολείου κ. Ρεγγίνα Κανδήλα συνεπικουρούμενη από την μουσικό κ. Κατερίνα Τσατάλα, που δημιούργησε με μαεστρία το μουσικό μέρος της γιορτής.

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, φλάουτο, βιολί, ακορντεόν, άρπα, κλαρινέτο και κιθάρα

Οι μαθητές που συμμετείχαν έδειξαν ότι μπορούμε να βασιζόμαστε στη νέα γενιά που ξεχειλίζει από ταλέντο και επιθυμία για τη δημιουργία νέων άθλων, αν χρειαστεί.

Επίσης, ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Διονύσης Λε’ι’μονής ανάγνωσε τα ονόματα των μαθητών που διακρίθηκαν, όσον αφορά στην επίδοσή τους την περσινή σχολική χρονιά και πήραν τα αριστεία και τους επαίνους τους, ως ένα μικρό δείγμα επιβράβευσης των προσπαθειών τους.

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα και κείμενο

Αυτή ήταν η πρώτη σχολική γιορτή για το νέο Διευθυντή κ. Αντώνη Πλαγερά και σίγουρα οι εντυπώσεις του ήταν πολύ καλές για τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται, μαθητές κι εκπαιδευτικούς.

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΘλίψη στη δημοσιογραφική οικογένεια – Πέθανε ο Δημήτρης Ευαγγελοδήμος
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Η Επιτροπή Δεοντολογίας έκανε το πρώτο βήμα για τις διαγραφές Κασσελακη – Τι βαραίνει στο ζύγι