Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο αναβάθμισης της πλατείας Αττικής στη ΔΕ Παιανίας το οποίο περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης και βελτίωσης της πλατείας καθώς και τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων άθλησης, εξοπλισμού, συντήρηση φωτιστικών και ενίσχυση του πρασίνου.

Κύριος στόχος των παρεμβάσεων είναι η δημιουργία ενός λειτουργικού χώρου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων για άθληση, ξεκούραση, ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση ενώ βάρος έχει δοθεί στο αίσθημα ασφάλειας τόσο στην πλατεία όσο και στη γύρω περιοχή μέσω του επαρκούς φωτισμού του χώρου.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το έργο χρηματοδοτείται από ιδιωτικούς πόρους και πρόκειται για δωρεά στους κατοίκους της Παιανίας.

Συνολικά στην περιοχή το πράσινο θα ενισχυθεί σημαντικά με τις παρεμβάσεις αυτές.

Σε ότι αφορά τα όργανα άσκησης ενηλίκων και όπως αναφέρει ο Δήμος Παιανίας, αυτά είναι κατασκευασμένα βάση προτύπων και το κάθε ένα φέρει πινακίδα πληροφοριών με οδηγίες άσκησης για την σωστή χρήση του.

«Στενάζουν» τα Γλυκά Νερά από την ηχορύπανση των κεντρικών δρόμων

Κάτοικοι της περιοχής Φούρεσι στα Γλυκά Νερά του Δήμου Παιανίας, αναμένουν από την δημοτική αρχή να επιχειρήσει να κάνει κάτι αναφορικά με τον υπερβολικό θόρυβο που παράγεται στους δρόμους που περικλείουν την κοινότητα και είναι η Λ. Σπατών, η Λ. Μαραθώνος και η Λ. Λαυρίου.

Κυριολεκτικά τα παράθυρα λόγω της έντονης ηχορύπανσης δεν ανοίγουν στην περιοχή αφού παράγονται εκκωφαντικοί θόρυβοι από μηχανοκίνητα που αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες.  Μπορεί οι συγκεκριμένοι δρόμοι να είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής η οποία ωστόσο δεν φάνηκε να κάνει κάτι προς αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο ο Δήμος Παιανίας πρέπει να ζητήσει να ληφθούν μέτρα περιορισμού του φαινομένου, ή έστω κατασκευή ηχοπετασμάτων ή να μπούνε αισθητήρες μέτρησης και καταγραφής, πριν οι κάτοικοι αρχίζουν να μετακομίζουν από την περιοχή.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝέο Ηράκλειο: Σε εξέλιξη η αντιφασιστική πορεία – «Φραγμός» των ΜΑΤ και προσαγωγές
Επόμενο άρθροΣτην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου το αίτημα Ανδρουλάκη για ενημέρωση από την ΑΔΑΕ