Το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου προσκαλεί ενδιαφερόμενους να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής με σκοπό την ένταξη τους στη συμπληρωματική κατάσταση ωφελούμενων της Δομής, όπως ανακοινώνεται με Δελτίο Τύπου.

Το ΚΔΗΦ –ΑμεΑ είναι μια δομή συγχρηματοδοτούμενη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2021-2027 η οποία αποτελεί έναν χώρο ημερήσιας φιλοξενίας ατόμων με κινητικές ή/και αισθητηριακές αναπηρίες, ατόμων με νοητική υστέρηση ή πολλαπλές αναπηρίες διαφορετικού είδους.
Βασικοί στόχοι του ΚΔΗΦ ΑμεΑ είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών. Επιπλέον μέσα από ατομικές και ομαδικές συνεδρίες, επιδιώκεται η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης του κοινωνικου αποκλεισμού και τέλος, η καταπολέμηση των διακρίσεων για την προώθηση της ισότητας των ευκαιριών.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου συνοψίζονται ως εξής:
• Μεταφορά των ωφελουμένων από και προς το Κέντρο, με τα ειδικά διαμορφωμένα οχήματα-λεωφορεία της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ.
• Συμμετοχή στο ημερήσιο πρόγραμμα από τις 7:00 έως τις 15:00.
• Πρόγραμμα θεραπευτικών συνεδριών ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ωφελούμενου (εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, φυσικοθεραπευτική άσκηση, συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα και ιατρική παρακολούθηση).
• Παροχή ατομικής και ομαδικής άσκησης.
• Εκπαίδευση στην αυτοεξυπηρέτηση και την εκμάθηση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής.
• Δημιουργική απασχόληση και δραστηριότητες κοινωνικοποίησής τους.
• Συμμετοχή σε πρόγραμμα ψυχαγωγίας, κοινωνικής ένταξης και επανένταξης, πολιτισμού και άθλησης.

Το ΚΔΗΦ ΑμεΑ στελεχώνεται από Νευρολόγο, Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό, Εργοθεραπεύτρια, Λογοθεραπεύτρια , Φυσικοθεραπεύτρια, Νοσηλεύτρια και Βοηθητικό Προσωπικό.

Για την εγγραφή των ωφελούμενων αλλά και για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο ΚΔΗΦ ΑμεΑ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, Λήμνου 12 με Ελασσόνος στα Παλαιά Βόλου.
Τηλ:24210-31860.

Προηγούμενο άρθροΚιλά: Χάστε με ασφάλεια επτά με οκτώ έως τις γιορτές
Επόμενο άρθροΕυχέλαιο υπέρ υγείας και πνευματικής ενισχύσεως των εκπαιδευτικών στον Βόλο