Τον ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα και ιστορικό στέλεχος του κόμματος Γιώργος Σταθάκης.

Ο πρώην υπουργός αναφέρει τους λόγους για τους οποίους πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «τελειώσει», και πως πλέον έχει γίνει κάτι άλλο. Ως «ταφόπλακα» ορίζει την εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος, αναφέροντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τώρα «κόμμα Κασσελάκη – Παππά – Πολάκη».

Όπως αναφέρει από το 2019 και μετά ακολουθήθηκε λάθος στρατηγική από το κόμμα και πως επικράτησαν τελικά οι λαϊκιστές μέσα στο κόμμα, οι οποίοι όπως λέει είχαν γίνει οι καλύτεροι προπαγανδιστές του Μητσοτάκη.

«Η Αριστερά δεν έχει θέση δυστυχώς στο »κόμμα Κασσελάκη-Παπά-Πολάκη»»

«Ένα πικρό τέλος» αναφέρει στο άρθρο του ο κ. Σταθάκης εξηγώντας πως «το ταξίδι τελείωσε με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Ταυτίστηκε με τη άνοδο του Τσίπρα του «ηθικού πλεονεκτήματος» και της «αξιοσύνης» της Αριστεράς. Ταυτίστηκε δυστυχώς και με την πτώση του Τσίπρα και την ψευδαίσθηση ότι αντλώντας στοιχεία από ένα «ΠΑΣΟΚ τύπου Αντρέα», θα ήταν εφικτή η επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην διακυβέρνηση της χώρας».

Συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου για το κοινωνικό μέρισμα στην Ολομέλεια της Βουλής, στην Αθήνα, στις 11 Νοεμβρίου, 2017

Παράλληλα κάνει λόγο για «αντι-αριστερή» υστερία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και για επικράτηση της lifestyle πολιτικής. Στο τέλος του κειμένου κλείνει το «μάτι» στη δημιουργία νέου κόμματος, προκειμένου να συσπειρώσει όσους φεύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ

«Η »πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» είναι αδιέξοδη. Μπορεί ουκ ολίγοι να μισοαρθρώνουν την ιδέα της από κοινού καθόδου με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. Μερικά στελέχη ποντάρουν στην επόμενη μέρα μετά τις ευρωεκλογές. Η προσκόλληση φαντάζει ως στρατηγική απόγνωσης. Σίγουρα υποκρύπτει την παραίτηση από το ότι «ο Κασσελάκης θα νικήσει τον Μητσοτάκη». Δυστυχώς από το 2019 και μετά όσοι επενδύουν στη διεύρυνση, στο άνοιγμα, στην κεντρώα στροφή και δεκάδες άλλες ιδέες που οδήγησαν στην «ήττα του 2023», σήμερα βρίσκονται ακόμα πιο μακριά από το να σκεφτούν την «Πολιτική, τη Στρατηγική και τις Συμμαχίες», αναφέρει μεταξύ άλλων, σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στο news247.

«Με στοιχεία »γελοιοποίησης» πλέον ο »λαϊκισμός», δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει με κάθε τρόπο, με την ίδια στρατηγική του ασυμβίβαστου »αντιμητσοτακικού λαϊκισμού», των μηνύσεων, και των αιτημάτων παραίτησης των υπουργών. Κάθε διάλογος ουσίας έχει χάσει το πεδίο του. Κάθε έννοια κόκκινης γραμμής έχει ήδη καταπατηθεί, πριν την εκλογή Προέδρου και μετά. Η Αριστερά δεν έχει θέση δυστυχώς στο »κόμμα Κασσελάκη-Παπά-Πολάκη»».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑγνώριστος ο Σπύρος Φωκάς σε φωτογραφία με τον Δημήτρη Κολλάτο
Επόμενο άρθροΣυνεχίζεται ο καθαρισμός των δρόμων από τον Δήμο Βόλου