Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Λουκίας Κεφαλογιάννη.

Τα θέματα που συζητήθηκαν: α) ο απολογισμός της  αντιπυρικής περιόδου 2023 β) ο σχεδιασμός και οι  δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων γ) ο συντονισμός και η λήψη μέτρων ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό.

Η κα Κεφαλογιάννη αναφερόμενη στην αντιπυρική περίοδο, τόνισε ότι στο βόρειο τομέα όλα κύλισαν ομαλά ενώ τα ελάχιστα συμβάντα αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά χάρη στην άμεση επέμβαση από την πυροσβεστική και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Για το λόγο αυτό και εξήρε το έργο και την προσπάθεια του πυροσβεστικού σώματος, καθώς και όλων των αρμόδιων φορέων πολιτικής προστασίας.

«Θα ήθελα  να ευχαριστήσω τους διοικητές της Περιφερειακής Διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών όπως και των Πυροσβεστικών Σταθμών για το έργο τους και για την ανελλιπή προσωπική τους παρουσία σε όλα τα  σημαντικά συμβάντα. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για όλους η ασφάλεια και η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και του περιβάλλοντος και για το λόγο αυτό συνεργαζόμαστε με όλους τους αρμόδιους φορείς για την καλύτερη και άμεση αντιμετώπιση των φαινομένων» επεσήμανε η Aντιπεριφερειάρχης.

Αναγκαίος ο έλεγχος στα δίκτυα

Επιπλέον, τονίστηκε για μια ακόμη φορά, η αναγκαιότητα προληπτικής δράσης, εντοπίστηκαν ζητήματα που χρήζουν άμεσου ελέγχου όπως η καλή λειτουργία και συντήρηση του δικτύου ομβρίων υδάτων στο οδικό δίκτυο, με έμφαση στις αστικές περιοχές, και φυσικά ο καθαρισμός ρεμάτων και οι ενέργειες συντήρησης των αντιπλημμυρικών έργων. Επίσης, δόθηκαν οδηγίες για την προμήθεια αντιπαγετικού αλατιού, τον  έλεγχο και τη συντήρηση των εκχιονιστικών μηχανημάτων. Επισημάνθηκε τέλος, η ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών σε μέτρα αυτοπροστασίας.

Στο ΣΟΠΠ συμμετείχαν εκπρόσωποι των δήμων του βορείου τομέα, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τροχαίας, του Δασαρχείου, της ΔΕΔΔΗΕ, των εθελοντικών ομάδων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΙός Δυτικού Νείλου: 162 κρούσματα και 22 θάνατοι από τις αρχές του έτους
Επόμενο άρθροΓιατί μειώνονται συνεχώς οι συντάξεις των ελεύθερων επαγγελματιών;