Αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ με τίτλο «Βάζω το μέλλον μου σε πρόγραμμα» θα πρέπει να υποβάλουν έως αύριο, Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών στο πλαίσιο του οποίου οι ωφελούμενοι άνεργοι θα λάβουν επίδομα έως 1.000 ευρώ. Δηλαδή έως αύριο θα πρέπει να επικαιροποιήσουν στο [email protected] τα στοιχεία συμμετοχής τους για το πρόγραμμα οι πάροχοι πιστοποίησης -που πληρούν τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τα οριζόμενα στην πρόσκληση του έργου- με τους κωδικούς που ήδη διαθέτουν στο ΠΣ Voucher.

Στόχος του νέου προγράμματος η αναβάθμιση των ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων τους, στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ, καθώς και στον ιστότοπο voucher.gov.gr.

Υπενθυμίζεται δε πως έχει αναρτηθεί το μητρώο ωφελουμένων για τον νέο κύκλο κατάρτισης σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Σημειώνεται πως το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Το πρόγραμμα κατάρτισης και το ποσό του εκπαιδευτικού επιδόματος
Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας έως 200 ώρες. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς και όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης). Με συνολικό προϋπολογισμό 302 εκατ. ευρώ, η δράση κατάρτισης ανέργων αποτελεί τη μεγαλύτερη δράση Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης που έχει υλοποιηθεί ποτέ στη χώρα.

 

Πηγή: protothema.gr

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζεται ο καθαρισμός των δρόμων από τον Δήμο Βόλου
Επόμενο άρθροΟ μοναδικός Πύρρος Δήμας στο ΟΠΑΠ Game Time