Ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης καινοτομεί και αναβαθμίζει το υφιστάμενο σύστημα πυρανίχνευσης, με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης νέων μονάδων πυρανίχνευσης με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης.

Συνολικά έχει εγκαταστήσει 20 κάμερες στο βουνό και σε δασύλλια, ενισχύοντας τα ήδη τοποθετημένα υδροβόλα και τις κάμερες θερμικής ανίχνευσης που είχε στη φαρέτρα του για την προστασία του Υμηττού.

Σκοπός είναι η έγκαιρη ανίχνευση καπνού & φωτιάς στο δάσος και η αυτόματη ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αποτροπή καταστροφικών πυρκαγιών. Η άμεση ειδοποίηση των αρμοδίων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα & η ταχύτατη κινητοποίησή τους, σώζουν κάθε πνεύμονα πρασίνου που κινδυνεύει, αφού οι άγρυπνοι φρουροί της Πυροσβεστικής, της πολιτικής προστασίας, του Δήμου και των εθελοντών, με πλήρη επαγγελματισμό και τεχνογνωσία ελέγχουν αμέσως τη φωτιά πριν να πάρει διαστάσεις.

Ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της λύσης πυρανίχνευσης που έχει εγκατασταθεί στον Δήμο είναι η τοποθέτηση θερμογραφικών καμερών με ραδιομετρία και οπτικών καμερών με χρήση τεχνητής νοημοσύνης (Αrtificial Ιntelligence), που διασφαλίζουν την αξιοπιστία του συστήματος, η ενεργειακή του αυτονομία με νέας γενιάς φωτοβολταϊκά.

Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών

«Η μάχη για την πρόληψη και την προστασία των δασών μας είναι συνεχής και αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που μας δίνεται με τις τεχνολογίες που διαρκώς αναβαθμίζονται και αλλάζουν», τονίζει ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος.

Και σημειώνει ότι «ο ΣΠΑΥ μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» υλοποιεί σε όλο τον Υμηττό το αντίστοιχο πρόγραμμα ύψους 5 εκ. ευρώ που αναμένεται να παραδοθεί σύντομα. Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης προσεχώς δημιουργείται Πρότυπο Αυτοδιοικητικό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας HUB, που θα βασίζεται σε 3 κεντρικούς πυλώνες: Εκπαίδευση, Τεχνολογία, Έρευνα και θα είναι κάτι το μοναδικό σε όλη την Ευρώπη».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαναθηναϊκός: Υποβλήθηκε σε επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ
Επόμενο άρθροΕΕ: Απότομη «βουτιά» στην παραγωγή σιτηρών το 2022 – Πού οφείλεται