Η μεγαλύτερη υπογειοποίηση δικτύων της ΔΕΗ στο Δήμο Μαλεβιζίου ξεκινά με τη σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

Πρόκειται για τη σύμβαση υπογειοποίησης των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας στο τμήμα της Ελευθερίου Βενιζέλου από τον Ξηροπόταμο μέχρι και την περιοχή της Ανόδου.

Το συνολικό μήκος της υπογειοποίησης των δικτύων είναι 1632 μέτρα και οι εργασίες θα εκτελεστούν παράλληλα με το έργο ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης που υπέγραψε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου ανέρχεται στις 867.895 ευρώ, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι εργασίες ανάπλασης της Ελ. Βενιζέλου έχουν ξεκινήσει στην πρώτη εργολαβία που αφορά την περιοχή της Ανόδου, ενώ βρίσκονται στο στάδιο της επιλογής αναδόχου οι δύο διαγωνισμοί(Αντιπλημμυρικό έργο και ανάπλαση) για το τμήμα από την Άνοδο μέχρι και τον Ξηροπόταμο.

Προμήθεια ηλεκτρικών ποδηλάτων

38 ηλεκτρικά ποδήλατα, δύο εκ των οποίων με ειδικές προδιαγραφές για άτομα με αναπηρίες, θα έχουν σύντομα στη διάθεση τους οι πολίτες μέσω ενός ολοκληρωμένου δικτύου κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων που θα αποκτήσει ο Δήμος Μαλεβιζίου, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος.

«Με βάση το διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί θα δημιουργηθούν 4 σταθμοί φόρτισης και ενοικίασης των ηλεκτρικών ποδηλάτων που θα έχουν αυτονομία για 60 χιλιόμετρα», προσθέτει η ανακοίνωση του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η χρηματοδότηση του έργου με 309.900 ευρώ προέρχεται από το ΕΣΠΑ – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» όπου ο Δήμος Μαλεβιζίου πέτυχε την ένταξη της πρότασής του

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτο νοσοκομείο οδηγός μηχανής μετά από τροχαίο στον κόμβο ΚΤΕΛ
Επόμενο άρθροΟι επιλογές του Πογέτ για τα ματς με Γαλλία και Νέα Ζηλανδία