Ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα αφέθηκε ο 33χρονος οδηγός, που το βράδυ του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου παρέσυρε και σκότωσε βρέφος 4 μηνών στην οδό Ιάσονος στον Βόλο.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Θανάσης Χαρμάνης, σημείωσε πάντως ότι υπάρχουν σοβαρές υποψίες για αλκοόλ στον οργανισμό του οδηγού, γι’ αυτό περιμένει τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Η κατάσταση της οικογένειας είναι τραγική, ο δε παππούς είναι ψυχικά αποδιοργανωμένος πλήρως

«Είναι αδιανόητο σε πολυσύχναστους δρόμους πόλεων, δηλαδή σε κατοικημένες περιοχές, όπου η ταχύτητα των οχημάτων θα πρέπει να είναι η ελάχιστη και οι οδηγοί να οδηγούν με ιδιαίτερη σύνεση και προσοχή, να γίνονται θανατηφόρα ατυχήματα. Η οδός Ιάσονος είναι ένας πολυσύχναστος δρόμος, άπλετα φωτισμένος και είναι απορίας άξιο πώς ο οδηγός, εάν ήταν νηφάλιος, προξένησε το τροχαίο», σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Χαρμάνης.

«Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ανάκριση, να έρθουν οι αιματολογικές εξετάσεις, να φανεί εάν υπήρχε αλκοόλ ή άλλες ουσίες στον οργανισμό του και βλέπουμε. Η κατάσταση της οικογένειας είναι τραγική, ο δε παππούς είναι ψυχικά αποδιοργανωμένος πλήρως», πρόσθεσε ο δικηγόρος, τονίζοντας ότι υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι ο 33χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Κατηγορηματικός ο 33χρονος

Ο δικηγόρος του 33χρονου, κ. Νίκος Παπαπέτρου αναφερόμενος σε όσα λέγονται για οδήγηση υπό την επήρεια, είπε: «Ο πελάτης μου υποστηρίζει ότι οδηγούσε με ασφάλεια» και εξήγησε, «η μέθη δεν είναι προφανής και αν υπάρχει πρέπει να συνδέεται αιτιωδώς με το ατύχημα, υπάρχουν διαβαθμίσεις. Κάποιος που είναι μεθυσμένος και κινείται σύννομα δεν ευθύνεται για ατύχημα, άλλο η μέθη ως αδίκημα και άλλο η οδήγηση υπό την επήρεια και η πρόκληση ατυχύματος».

«Ο εντολέας μου ειναι κατηγορηματικός ότι δεν έκανε κανέναν επικίνδυνο ελιγμό πριν το ατύχημα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας εξήγησε για ποιο λόγο δεν γίνεται αλκοτέστ στην περίπτωση ενός θανατηφόρου δυστυχήματος και διενεργείται αιματολογική εξέταση.

«Όταν έχουμε τροχαίο με υλικές ζημιές γίνεται αλκοτέστ, όταν έχουμε θανατηφόρο ή επικίνδυνες σωματικές βλάβες γίνεται λήψη αίματος, γιατί στη δεύτερη περίπτωση ανοίγει δικογραφία και γίνεται προανάκριση και πάει στο δικαστήριο».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑποκαλυπτική έρευνα: Πώς ο Daniel φέρνει νέο κύμα ακρίβειας [γραφήματα]
Επόμενο άρθροΒόλος: Συνελήφθη 32χρονος για παρεμπόριο