Άρχισε την λειτουργία του και φέτος το Επιμορφωτικό Σεμινάριο Στελεχών Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Επί σειρά ετών παρουσιάζει στα μέλη του θέματα υπό μορφή σεμιναρίου, με Υπεύθυνο τον Πρωτ. Κωνσταντίνο Φλάκη, και δίνει την ευκαιρία στους σπουδαστές να εντρυφήσουν στις πολύτιμες γραπτές πηγές της εκκλησιαστικής παράδοσης, μελετώντας κείμενα βιβλικά, πατερικά, θεολογικά, υμνογραφικά, λογοτεχνικά κ.ά.

Με την ευλογία του Μητροπολίτη Δημητριάδος, συνεχίζεται η πνευματική δραστηριότητα υπό τη νέα ονομασία: Κατηχητική Σχολή Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Ο Μητροπολίτης, με την ευκαιρία αυτή τέλεσε χθες την Τετάρτη στις 8 Νοεμβρίου το απόγευμα, στο Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου, τον αγιασμό έναρξης του Προγράμματος για τη φετινή χρονιά της Κατηχητικής Σχολής, που θα έχει ως γενικό θέμα: “Το Μυστήριο του Βαπτίσματος”. Σκοπός της πνευματικής αυτής εργασίας είναι η ιστορική μελέτη του εισαγωγικού Μυστηρίου της Εκκλησίας καθώς και η ερμηνεία των τελουμένων, προκειμένου να γνωρίσουν οι σπουδαστές την ουσία και τη σημασία για όλους μας των ι. Μυστηρίων του Βαπτίσματος και του Χρίσματος. Οι συναντήσεις της Κατηχητικής Σχολής θα γίνονται κάθε Τετάρτη 7.30 με 9 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου (Περραιβού και Πολυμέρη).

Προηγούμενο άρθροΠραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου με την συμμετοχή 600 μαθητών ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μαθηματικών «Θαλής 2023»
Επόμενο άρθροΤράπεζες: Οι συστάσεις Στουρνάρα για ρευστότητα, κεφάλαια, κόκκινα δάνεια και κέρδη