Το φιλανθρωπικό Ιδρυμα Bill & Melinda Gates επένδυσε 23,6 εκατομμύρια δολάρια την αμερικανική εταιρεία βιοφαρμακευτικής Micron Biomedical για την μαζική παραγωγή τεχνολογίας εμβολιασμού χωρίς σύριγγα.

Η τεχνολογία βασίζεται στην χορήγηση του εμβολίου με διαλυτές μικροβελόνες που προσκολλώνται στο δέρμα μέσω μικροσυσκευής που μοιάζει με μεπίθεμα.

Η μεταφορά και χορήγηση των επιθεμάτων αυτών είναι ευκολότερη σε σχέση με τα παραδοσιακά ενέσιμα εμβόλια, κυρίως στις φτωχές χώρες, όπου η πρόσβαση στο σύνολο των παιδιών που χρειάζονται εμβολιασμό είναι προβληματική. Όμως η παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα συναντά μέχρι σήμερα εμπόδια.

To επίθεμα απλά τοποθετείται στο δέρμα χωρίς να προκαλε΄ιπόνο (Micron Biomedical)

Δοκιμή στην Γκάμπια έδειξε φέτος ότι η συσκευή της Micron Biomedical για τη χορήγηση του εμβολίου ιλαράς-ερυθράς σε ενηλίκους, μωρά και νήπια είναι τόσο ασφαλής και αποτελεσματική όσο και η ένεση και προσέφερε αντίστοιχη ανοσιακή απόκριση.

Η τεχνολογία «μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστούν τα σημαντικότερα εμπόδια στην εξάλειψη της ιλαράς-ερυθράς παγκοσμίως», δήλωσε ο Τζέιμς Γκούντσαν, στέλεχος του τμήματος Ανοσολογίας του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC), το οποίο συνεργάζεται  με την  Micron Biomedical .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλία: Σε εξέλιξη η καταβολή προκαταβολών φυτικής παραγωγής
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Κάθειρξη 6 ετών σε 27χρονη που μαχαίρωσε 30χρονη