Μαζική και ταυτόχρονα ειρηνική ήταν η πορεία που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο το βράδυ της Παρασκευής για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου κατά της χούντας, στις 17 Νοεμβρίου του 1973. Η σημαία της Παλαιστίνης και “αιματοβαμμένα” ρούχα παιδιών, ήταν μπροστά στην πορεία δηλώνοντας την αντίδραση στα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στη Λωρίδα της Γάζας.

Η μεγάλη πορεία ξεκίνησε από το Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας-κτίριο Παπαστράτου και πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Συμμετείχαν φοιτητές, μαθητές, φορείς, σύλλογοι, εργατικά σωματεία, κινήματα και κόμματα, με τελικό προορισμό το στρατόπεδο Γεωργούλα στη Νέα Ιωνία.

Κάποια από τα συνθήματα των διαδηλωτών ήταν, «Ψωμί, Παιδεία, Ειρήνη, Ελευθερία», «Η χούντα δεν τελείωσε το ’73», «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί», «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Οι εξεγέρσεις δε μπαίνουν σε μουσεία, εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» και μηνύματα αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης.

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΑποφυλακίστηκε η Πόλα Ρούπα – Η χειρονομία βγαίνοντας
Επόμενο άρθροΤζαβέλλας: «Αυτή ήταν η τελευταία μου συμμετοχή με την Εθνική Ελλάδας»