Την ερχόμενη Πέμπτη (23/11, 13:00), στο σπίτι του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, στη Νιόν της Ελβετίας, είναι προγραμματισμένη η κλήρωση των play off του Euro 2024, στην οποία θα βρεθεί και η εθνική Ελλάδας.

Δώδεκα ομάδες θα συμμετάσχουν με βάση την απόδοσή τους στο Nations League 2022/23, οι νικητές των ομίλων των League A, B και Γ, αλλά εάν έχουν ήδη προκριθεί θα αντικατασταθούν από την επόμενη καλύτερη ομάδα. Εάν λιγότερες από τέσσερις ομάδες από μία League εισέλθουν στα play-off, η πρώτη διαθέσιμη θέση κατανέμεται στον νικητή του ομίλου με την καλύτερη κατάταξη του League D, την Εσθονία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έως τώρα εξασφαλισμένη θέση στα play off και την κλήρωση έχουν: Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Φινλανδία, Γεωργία, Ελλάδα, Ισραήλ, Λουξεμβούργο, Πολωνία.

Η κατανομή των ομάδων στα μονοπάτια των play off μπορεί να επιβεβαιωθεί την Τρίτη (21/11) βράδυ, μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών, όταν έχουν καθοριστεί οι 12 συμμετέχοντες στα play off.

Θα διεξαχθούν έξι ημιτελικοί στις 21 Μαρτίου 2024 και τρεις τελικοί στις 26 Μαρτίου 2024, με τις τρεις νικήτριες ομάδες σε αυτούς τους αγώνες να συμπληρώνουν τη σύνθεση των τελικών του Euro 2024 των 24 ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΒουλή: Συγκροτήθηκε η εξεταστική για τα Τέμπη – Όλα τα ονόματα
Επόμενο άρθροΣταϊκούρας: Ενεργοποιούμε 7 πηγές χρηματοδότησης για την υλοποίηση έργων