Με την επιστημονική ημερίδα “Σχεδιάζοντας διαδρομές πολιτισμού” ανοίγει η φετινή 6η διοργάνωση πανελληνίας εμβέλειας, Συνάντηση Μονοπατιών στις Μηλιές του Πηλίου, μια ημερίδα ενταγμένη στο πλαίσιο των συζητήσεων και εκδηλώσεων που έχουν προετοιμαστεί αυτή την ιδιαίτερη χρονιά, που το Πήλιο, ο Βόλος και η Μαγνησία εξακολουθεί να μετράει τις πληγές της από τις δυο καταστροφικές πλημμύρες. Την επιστημονική ημερίδα διοργανώνει το Τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Το ευκταίο αυτή της συνάντησης να αναδειχθούν οι πολύτιμες προοπτικές που έχει η περιοχή και να υποστηριχθεί η ανάκαμψή της με φυσικό τρόπο και όχι με την αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος που μπορεί να προκύψει από τσιμεντοποιήσεις και γρήγορες λύσεις, στην λογική μιας άμεσης αναδιάρθρωσης της οικονομίας, χωρίς κανόνες και προϋποθέσεις σεβασμού στο μαγευτικό βουνό των Κενταύρων.

Οι διοργανωτές στο σημείωμά τους αναφέρουν: “Το Νοέμβριο του 2023, παίρνοντας τη σκυτάλη μετά τον Υμηττό, τη Ροδόπη, την Ήπειρο, την Άνδρο και το Μαίναλο, το Πήλιο φιλοξενεί την 6η Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών, με διοργανωτή την Ερευνητική Μονάδα Δομικών Κατασκευών του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στις Μηλιές του Πηλίου στις 24-26 Νοεμβρίου 2023, στους χώρους του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μηλεών Πηλίου «Γρηγόριος Κωνσταντάς», με παράλληλες δράσεις στο Ευδόξειο Πνευματικό Κέντρο και το Γυμνάσιο Μηλεών, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αντικείμενο, της ετήσιας αυτής διοργάνωσης είναι ο διάλογος για το δίκτυο των πεζοπορικών διαδρομών στην Ελλάδα, τους σχετικούς φορείς, θεσμούς, δράσεις και πρωτοβουλίες, με στόχο την ανταλλαγή και εφαρμογή καλών πρακτικών, την ανάδειξη και προβολή του πεζοπορικού τουρισμού ως ήπιας τουριστικής δραστηριότητας, και την χάραξη εθνικών στρατηγικών, που θα διασφαλίζουν τόσο τη βιωσιμότητα του δικτύου των ελληνικών μονοπατιών και των δραστηριοτήτων που αυτά φιλοξενούν, αλλά και των κοινοτήτων που τα υποστηρίζουν”.

Προηγούμενο άρθροΑΕΚ: Βγήκε από το νοσοκομείο ο Κώστας Νεστορίδης
Επόμενο άρθροΟ καιρός στον Βόλο