Τον συνωστισμό των αθλητικών σωματείων υγρού στίβου στο μοναδικό εν λειτουργία Κολυμβητήριο της πόλης, το «Βασίλης Πολύμερος» στη Νέα Ιωνία, και το πρόβλημα θέρμανσης της πισίνας έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο Βουλευτής παρέθεσε στους αρμόδιους Υπουργούς την προβληματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα Κολυμβητήρια του Βόλου μετά τις κακοκαιρίες Daniel και Elias που προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στις εγκαταστάσεις των Κολυμβητηρίων του ΕΑΚ Βόλου και οδήγησαν στην επ’ αόριστο παύση λειτουργίας τους.

Η μη διαθεσιμότητα του ανοιχτού κολυμβητηρίου «Γιάννης Αντωνόπουλος» και του κλειστού κολυμβητηρίου «Ιάσονας Ζηργάνος» σημαίνει ότι αθλητές και αθλήτριες 11 συλλόγων και δημότες συνωστίζονται στη μία και μοναδική πισίνα του Κολυμβητηρίου της Νέας Ιωνίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα και το επίπεδο της προπόνησης, αλλά και τη δημόσια υγεία ιδιαίτερα σε μια περίοδο έξαρσης των ιώσεων.
Επιπλέον, λόγω της αδυναμίας θέρμανσης του νερού της κολυμβητικής δεξαμενής κατά τους χειμερινούς μήνες, περιορίζεται σημαντικά η χρήση της και αναστέλλεται η διεξαγωγή των προπονήσεων.

Γίνεται αντιληπτό ότι πέραν των πρωτοβουλιών για την άμεση αποκατάσταση των κολυμβητηρίων του ΕΑΚ Βόλου, πρέπει να βρεθεί μια λύση στην παρούσα φάση για τα αθλητικά σωματεία του υγρού στίβου της πόλης που έχουν φέρει σημαντικές εγχώριες και διεθνείς διακρίσεις.

Κάλεσε τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού να προβούν, σε συνεργασία με τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην εκπόνηση σχεδίου για τη λειτουργική αναβάθμιση των κολυμβητηρίων, ώστε αυτά να παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Προηγούμενο άρθροΕξάλειψη της βίας κατά των γυναικών: Δράσεις και εκδηλώσεις από δήμους της Αττικής για την Παγκόσμια Ημέρα
Επόμενο άρθροΗ Ελλάδα ολοκληρώνει την ηλεκτρονική τιμολόγηση