Σε κατασκοπευτικό θρίλερ εξελίχθηκε η σύλληψη ενός 58χρονου Ουκρανού στην Ανάβυσσο.

Ο 58χρονος συνελήφθη με την κατηγορία ότι ως επικεφαλής μιας εταιρείας εμπορίας αμυντικού υλικού υπεξαίρεσε το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Εισέπραξε τα χρήματα ως προκαταβολή για την προμήθεια του ουκρανικού στρατού με αλεξίσφαιρα και κράνη δίχως ποτέ να εκπληρώσει την συμφωνία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μια υπηρεσία πληροφοριών των Βαλκανίων ενημέρωσε πρόσφατα την ΕΥΠ ότι ο 58χρονος εργαζόταν για λογαριασμό της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας), διαδόχου της KGB.

Ταξίδευε μια φορά τον μήνα στη Ρωσία

Φέρεται να πραγματοποιούσε μια φορά το μήνα ταξίδι στην Ρωσία είτε μέσω Τουρκίας είτε μέσω Λευκορωσίας.

Τι έκανε στην Ελλάδα – Με πλαστά δικαιολογητικά απέκτησε την ιθαγένεια

Όσον αφορά στην παρουσία του στην Ελλάδα, το 2020, απέκτησε μια επενδυτική βίζα μετά την αγορά της βίλας στην Ανάβυσσο ενώ ίχνη του στην χώρα υπήρχαν και την περίοδο 1996-2001 και είχε αποκτήσει ελληνική ιθαγένεια με πλαστά δικαιολογητικά.

Συνελήφθη στις 13 Νοεμβρίου στη βίλα στην Ανάβυσσο, στο γκαράζ της οποίας υπήρχαν πολυτελή αυτοκίνητα.

Η βίλα ήταν περικυκλωμένη από αγκαθωτό συρματόπλεγμα προκειμένου να μην είναι εύκολα προσεγγίσιμη και κάμερες ασφαλείας.

Όπως προβλέπεται, το αίτημα έκδοσης του 58χρονου στην Ουκρανία αναμένεται να εξεταστεί από την ελληνική Δικαιοσύνη εντός των επομένων ημερών.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΙνδία: Αγοράζει τα περισσότερα πολιτικά αεροπλάνα από οποιαδήποτε άλλη χώρα
Επόμενο άρθροΤουρκία: Κανείς δεν είδε… το μπλόκο στο Αιγαίο, την έξοδο του στόλου και το τουρκικό φέσι στην Αν. Μεσόγειο