Περιοδεία στη Μακρινίτσα πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, Βασίλης Μεταξάς, μετά από πρόσκληση του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου Μακρινίτσας, Αλέκου Καλογριά. Επισκέφτηκε τις κατεστραμμένες περιοχές από τις πλημμύρες και μίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «Από τις συζητήσεις που έγιναν αναδείχτηκε η βασική διαπίστωση που κυριαρχεί σε όλη τη Μαγνησία και τη Θεσσαλία: Πως το μέγεθος των καταστροφών οφείλεται στις εγκληματικές ελλείψεις στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και την ανυπαρξία στοιχειωδών παρεμβάσεων, που είχαν καταγγελθεί από τους κατοίκους της περιοχής και τους συλλόγους τους.

Βγήκε με τραγικό τρόπο στην επιφάνεια η επιλεκτική ανικανότητα του αστικού κράτους σε όλες τις βαθμίδες του (δήμος, περιφέρεια, κυβέρνηση) με βάση και τον πολυκερματισμό των αρμοδιοτήτων. Κοινή πρακτική όλων και ανεξάρτητα από το αν στο τιμόνι της διακυβέρνησης ή στη διοίκηση σε δήμο και περιφέρεια ήταν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η απόρριψη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων αφού αυτά δεν θεωρούνται επιλέξιμα με βάση τη στρατηγική του κόστους – οφέλους, όπου κόστος λογαριάζεται η προστασία της ζωής και περιουσίας του λαού και όφελος η δημοσιονομική πειθαρχία για να στηρίζεται η καπιταλιστική οικονομία.
Είναι χαρακτηριστικό, όπως καταγγέλθηκε, το παράδειγμα της απόρριψης κατασκευής των λιμενοδεξαμενών στη Μακρινίτσα, υπόθεση που πηγαίνει πίσω στο 2007 και αναδεικνύει τις διαχρονικές ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και διοικήσεων.

«Το ΚΚΕ σας καλεί σε συμπόρευση και αγώνα για τη διεκδίκηση όλων των μέτρων στήριξης του εισοδήματός σας και άμεσης αποκατάστασης όλων των ζημιών στις υποδομές της περιοχής», τόνισε ο Β. Μεταξάς στη συζήτηση με τους επαγγελματίες της Μακρινίτσας. «Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος μετά τις καταστροφές κινούνται πάνω στις ίδιες ράγες της στρατηγικής που είχαν και πριν: την ιεράρχηση των κερδών και της ανταγωνιστικότητας του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια στιγμή η κυβέρνηση προχωρά νέα φοροεπέλαση προς τους επαγγελματίες. Την ίδια στιγμή οι λεγόμενες «ευκαιρίες για τη Θεσσαλία μετά τις πλημμύρες» όπως αναφέρουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης δεν είναι τίποτε άλλο από ευκαιρία για συνέχιση με ακόμα μεγαλύτερη ένταση της προηγούμενης επίθεσης απέναντι στις λαϊκές οικογένειες της περιοχής, ιδιαίτερα στους αγρότες», συνέχισε. «Μονόδρομος, η οργάνωση και η πάλη, σε κάθε περιοχή και συντονισμένα. Το ΚΚΕ θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε αυτόν τον δρόμο», κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΈμμα: «Οι μαρτυρίες είναι για Όσκαρ» λέει η μητέρα της
Επόμενο άρθροΗ Δήμητρα Ματσούκα πέταξε τη νυφική ανθοδέσμη στο κοινό της παράστασης