Την μνήμη του πολιούχου του Αγίου Νικολάου, Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, του Θαυματουργού, του προστάτη των ναυτικών και Αγίου των θαλασσών, γιορτάζει ο Βόλος την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου. Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Μητροπολιτικός Ναός της πόλης, όπου την παραμονή της γιορτής, στις 6.30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ίμβρου & Τενέδου κ. Κυρίλλου. Τον κ. Κύριλλο θα πλαισιώσουν ο Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η λιτάνευση της ιερής εικόνας και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της πόλης, με κατάληξη την παραλία του Βόλου.

Στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση του Αγίου Νικολάου.

Την μνήμη του Αγίου Νικολάου πανηγυρίζουν, επίσης:

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Αλμυρού
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Καλλινίκου Γεωργακοπούλου.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κερασιάς
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Κροκίου
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Πορταριάς
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Χρυσοστόμου Παπαδοπούλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Δράκειας
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Βαΐου Κορομπίλια, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Θεοδώρου Παπασακελλαρίου.

Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου
Την παραμονή της γιορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Προηγούμενο άρθροΑτρόμητη 89χρονη πρώην τραγουδίστρια έδιωξε ληστές που είχαν μπει σπίτι της
Επόμενο άρθροΝεκρός βρέθηκε άντρας σε λόφο χωριού των Τρικάλων