Διεθνή ανησυχία έχει προκαλέσει η πνευμονία που χτυπάει τα παιδιά στην Κίνα, η οποία είναι γνωστή κι ως σύνδρομο του «λευκού πνεύμονα», και η οποία πλέον έχει κάνει την εμφάνισή της τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

Από την έξαρση των κρουσμάτων πνευμονίας πλήττονται παιδιά σε μια περιοχή του Οχάιο, ορισμένα εκ των οποίων έχουν προσβληθεί από το βακτήριο του μυκοπλάσματος (Μycoplasma pneumoniae), το οποίο ενοχοποιείται για τα κρούσματα σε Δανία και Κίνα.

Η Δανία ούτως ή άλλως καταγράφει επιδημίες ανά περίπου τέσσερα χρόνια

Η υγειονομική περιφέρεια του κομητείας Γουόρεν στο Οχάιο ανέφερε αύξηση των κρουσμάτων πνευμονίας, καθώς υπήρξαν 145 αναφερόμενα κρούσματα σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 3 και 14 ετών από τον Αύγουστο.

Αυξημένα είναι τα κρούσματα και στην Ελβετία, τη Σουηδία και τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στην επιθεώρηση The Lancet Microbe.

Στη Δανία, ερευνήτρια του κρατικού Ορολογικού Ινστιτούτου καθησύχασε λέγοντας π ως η έξαρση των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενη, αφού με την άρση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας ο πληθυσμός εκτέθηκε παθογόνα από τα οποία είχε μείνει προστατευμένος τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Η Δανία ούτως ή άλλως καταγράφει επιδημίες ανά περίπου τέσσερα χρόνια, κάτι που συνέβη για τελευταία φορά το 2018, επισήμανε.

Το Mycoplasma pneumoniae είναι συνήθης αιτία πνευμονίας, συχνά όμως προκαλεί ήπια νόσο που δεν απαιτεί νοσηλεία.

Ωστόσο το βακτήριο είναι συχνά ανθεκτικό στα αντιβιοτικά, κάτι που μπορεί να περιπλέξει την αντιμετώπισή του.

Το μυκόπλασμα μεταδίδεται μέσω του βήχα και του φτερνίσματος, συνήθως μεταξύ ατόμων που περνούν πολύ χρόνο μαζί, όπως σε νοικοκυριά, σχολεία, φοιτητικές εστίες και στρατιωτικές ή νοσηλευτικές εγκαταστάσεις και νοσοκομεία.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαρέμβαση εισαγγελέα για την κτηνωδία στην Αράχωβα με τον βιασμό σκύλου μέχρι θανάτου
Επόμενο άρθροΠώς δρούσε η συμμορία με τα πειρατικά συνδρομητικά – Τι βρήκαν οι αστυνομικοί