Σε μήνυμά της, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή αναφέρει “Από την ανακήρυξή της το 1992 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, η Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου σε όλο τον κόσμο.

Μια ημέρα που συμπυκνώνει όλο το νόημα και μεταδίδει το μήνυμα ότι «Μια θεμελιώδης αλλαγή στη δέσμευση, την αλληλεγγύη, τη χρηματοδότηση και τη δράση είναι κρίσιμη. Αναπόσπαστα δεμένη σε αυτό είναι η συμπερίληψη των φωνών, των αναγκών και των προτεραιοτήτων της παγκόσμιας κοινότητας των ατόμων με αναπηρία σε όλη την ποικιλομορφία τους».

Μια ημέρα που στοχεύει στην προώθηση της ορατότητας και της κατανόησης των θεμάτων της αναπηρίας και καλεί σε κινητοποίηση για την υποστήριξη, την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματα και την ευημερία των ατόμων με αναπηρία.

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία για το 2023 είναι «Ενωμένοι σε δράση για την επίτευξη των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης για, με και από τα άτομα με αναπηρία».

Η Παιδεία μπορεί να κάνει πράξη το μήνυμα, να εδραιώσει το δικαίωμα της συμπερίληψης και της προσβασιμότητας, να ευαισθητοποιήσει στη διαφορετικότητα και την ενότητα, να ενεργοποιήσει στην αποδοχή και την αλληλεγγύη και να δημιουργήσει συνθήκες και προϋποθέσεις για μια ανοιχτή κοινωνία χωρίς εμπόδια, διακρίσεις και αποκλεισμούς”.

Προηγούμενο άρθροEE: Η διαμάχη για τον προϋπολογισμό απειλεί το σωσίβιο 50 δισ. ευρώ για την Ουκρανία
Επόμενο άρθροΣαν σήμερα 4 Δεκεμβρίου