Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που διοργανώθηκε από την πρόεδρο της ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ κα. Σοφία Χάλαρη, τους ωφελούμενους και το προσωπικό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) Ν. Ιωνίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Βόλου ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ αποτελεί δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027 και τελικό ανάδοχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α.Ένα μικρό εργαστήρι έκφρασης και δημιουργίας στήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 30/11/2023 στο πάρκο “Ανδρέα Βαλαχή”. Οι μικροί ωφελούμενοι του ΚΔΑΠμεΑ Ν.Ιωνίας πήραν τα πινέλα τους και με όμορφα χρώματα δημιούργησαν το δικό τους μοναδικό και ξεχωριστό σύνθημα για την αποδοχή της διαφορετικότητας και ισότητας όλων των ατόμων με κάθε είδους αναπηρία.

Στην τόσο σημαντική δράση συμμετείχε εθελοντικά το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Βόλου με πρόεδρο την κα. Πόπη Κυτούδη και χοροδιδάσκαλο την κα. Μαρία Γκογκινούδη.
Τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ Ν.Ιωνίας και τα παιδιά του χορευτικού Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλιας έγιναν ένα χορεύοντας και τραγουδώντας στέλνοντας μηνύματα συνύπαρξης και συνεργασίας, τιμώντας με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο την σημασία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.
ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ !!!

Το ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας προσφέρει τμήματα δημιουργικής απασχόλησης σε άτομα με διαγνωσμένη αναπηρία ηλικίας 6 ετών και άνω. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24210 60802.

Προηγούμενο άρθροΕΕ: Ξεκινά η εφαρμογή των νέων κανόνων στην επισήμανση των κρασιών
Επόμενο άρθροΠάλη: Χρυσή στην Πολωνία η Καραβάνου