«Nα βάλουμε το “εμείς” πάνω από το “εγώ”», ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, την Παρασκευή, στα εγκαίνια του έργου ύδρευσης της ανατολικής πλευράς της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας από τη Λίμνη Σμοκόβου.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι το έργο το οποίο εγκαινιάστηκε έχει μακρά ιστορία και ίσως με τον τρόπο του συμβολίζει διαχρονικές παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης σε όλα τα επίπεδα. Είπε επίσης ότι, χρειάστηκαν παραπάνω από είκοσι χρόνια για να ολοκληρωθεί αυτό το πολύ σημαντικό έργο ύδρευσης για όλη τη λεκάνη της ανατολικής Καρδίτσας, το οποίο θα δώσει καθαρό και ποιοτικό νερό σε παραπάνω από 55.000 κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους κατοίκους της Θεσσαλίας ότι η κυβέρνηση θα είναι κοντά τους με όλα τα μέσα που διαθέτει ενώ σημείωσε πως θα χρειαστούν τολμηρές παρεμβάσεις για τη θωράκιση της Θεσσαλίας από πλημμυρικά φαινόμενα και πως ο Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι είναι πολύ καλή η συνεργασία με τον νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη κ. Δημ. Κουρέτα και πως την ίδια συνεργασία θέλει να έχει με όλους τους δημοτικούς άρχοντες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας.

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε επίσης τον οικισμό της Μεταμόρφωσης, στην περιοχή της Καρδίτσας,ο οποίος επλήγη ιδιαίτερα από την κακοκαιρία «Daniel», και δεσμεύτηκε μιλώντας με τους κατοίκους να φτιαχτεί μία καινούργια Μεταμόρφωση σε μία έκταση η οποία έχει ήδη εντοπιστεί και άμεσα θα μελετηθεί η καταλληλότητά της.

Τη διαβεβαίωση ότι όλες οι αποφάσεις που αφορούν στην επόμενη μέρα των καταστροφικών πλημμυρών θα παρθούν μετά από εξαντλητικό διάλογο με την κοινωνία προχώρησε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο της κλειστής σύσκεψης που έλαβε χώρα σε αίθουσα της 110 Π.Μ. επίσης το πρωί της Παρασκευής, σημειώνοντας ότι, το Φεβρουάριο θα είναι έτοιμο το σχέδιο για τις παρακάρλιες περιοχές.

Οι δήμαρχοι πρότειναν δύο λύσεις για την διοχέτευση των υδάτων, η πρώτη με αγωγό και κατάληξη το Αιγαίο και η δεύτερη μέσω του Γκουσμπασανιώτη.

Ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας, ζήτησε να μη φύγει από το Στεφανοβίκειο η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού.

Ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας τόνισε στην σύσκεψη με τον πρωθυπουργό: ”Αυτό που θέλω να κρατήσετε κύριε πρόεδρε είναι ότι θα υπάρξουν πρωτοφανείς συναινέσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της Θεσσαλίας, τα οποία είναι πάρα πολλά. Έχουμε άριστη συνεργασία με τον κ. Αυγενάκη και τους υπουργούς της κυβέρνησης και έχει προηγηθεί η δική μας πρόταση για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας από την επιστημονική ομάδα των συνεργατών μας η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Ν.Β.

 

 

Προηγούμενο άρθροPage not found | in.gr
Επόμενο άρθροΧαλάνδρι: Μυστήριο με την εξαφάνιση ηλικιωμένης – «Άνοιξε η γη και την κατάπιε μαζί με το σκυλάκι της»