Ασθενής που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και που νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έφυγε από τη ζωή αφήνοντας ένα μεγαλείο ψυχής πίσω του. Δώρισε τα όργανά του σε συνανθρώπους που το είχαν ανάγκη.

Η κατάσταση της υγείας του ασθενούς ήταν κρίσιμη και οι γιατροί είχαν ενημερώσει την οικογένειά του πως η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Έτσι, αποφάσισαν με την απώλεια του δικού τους ανθρώπου να δωρίσουν όργανα του σε συνανθρώπους, οι οποίοι τα περίμεναν ως «δώρο Θεού» για μεταμόσχευση.

Όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωση η Διοίκηση του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, η απόφαση πάρθηκε την περασμένη Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, καθώς δεν υπήρχαν ελπίδες για να ζήσει. Έτσι οργανώθηκε μία γιγαντιαία επιχείρηση αφαίρεσης οργάνων που στέφθηκε από επιτυχία και τα οποία θα σταλούν για μεταμόσχευση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Την Κυριακή 03/12/2023, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μετά από μαραθώνια προσπάθεια των ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, του Αναισθησιολογικού Τμήματος, του Χειρουργείου, καθώς και της μεταμοσχευτικής ομάδας του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, πραγματοποιήθηκε δωρεά οργάνων από ασθενή νοσηλευόμενο στη Μ.Ε.Θ.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος που παρά την φόρτιση και τη θλίψη, με ενσυναίσθηση ανταποκρίθηκε στην έκκληση των ιατρών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας προσφέροντας δώρα ζωής σε πάσχοντες, συναινώντας στην πραγματοποίηση της δωρεάς. Ευχή όλων είναι το παράδειγμά τους που βασίζεται στην ανιδιοτέλεια, την ανθρωπιά και την αγάπη για τον πάσχοντα συνάνθρωπο να ακολουθηθεί και από άλλους συνανθρώπους μας.

Τέλος η Διοίκηση του Π. Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης ευχαριστεί θερμά και συγχαίρει όλους τους Ιατρούς και Νοσηλευτές για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχή έκβαση της δωρεάς».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροWall Street: Πού να επενδύσετε τα λεφτά σας το 2024
Επόμενο άρθροΓυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Απίστευτος κυνισμός από τον 71χρονο – «Ένας άνθρωπος λιγότερος στη γη»