«Τα τρόφιμα τραβούν την ανηφόρα», με 9% αύξηση του σχετικού δείκτη, όπως ανακοίνωσε χθες (8/12) η ΕΛΣΤΑΤ και η συσσωρευμένη ακρίβεια συνεχίζει το ροκάνισμα των εισοδημάτων, σημειώνει ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «επικοινωνιακή αντιμετώπιση της συνεχούς αύξησης των τιμών από την κυβέρνηση», ενώ σημειώνει χαρακτηριστικά πως «τα ‘αγιοβασιλιάτικα καλάθια’ προκαλούν τους αδύναμους καταναλωτές, που νιώθουν απροστάτευτοι και δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της σκληρής  καθημερινότητας».

«Πολιτική προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ η προστασία των νοικοκυριών»

«Το πιο ανησυχητικό, δε, είναι ότι δεν υπάρχουν σημάδια αποκλιμάκωσης στις αυξήσεις των τιμών στα τρόφιμα για το επόμενο διάστημα», όπως αναφέρει.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει πως «έχει επανειλημμένα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, με στοχευμένα μέτρα, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και θα συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή, καθώς η προστασία των δοκιμαζόμενων νοικοκυριών αποτελεί πολιτική του προτεραιότητα».

Πρωτιά της Ελλάδας στις ανατιμήσεις στα τρόφιμα

Υπενθυμίζεται πως οι πιο σημαντικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη μείωση των συντελεστών ΦΠΑ, τη διενέργεια σοβαρών ελέγχων στην αγορά και την ενδυνάμωση του καταναλωτικού κινήματος».

«Πληγή» για τους καταναλωτές το «ράλι» στα τρόφιμα

Είναι χαρακτηριστικό ότι την ταχύτερη άνοδο τιμών τροφίμων και ποτών σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση βίωσε η Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2023, σύμφωνα με τα επίσημα τελικά στοιχεία της Eurostat.

Αυτά δείχνουν άνοδο του σχετικού δείκτη κατά 10,4% στην Ελλάδα (από 9,7% άνοδο που κατέγραψε τον Σεπτέμβριο) και έναντι μέσης ανόδου κατά 7,6% στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 7,5% στην Ευρωζώνη.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠΑΟΚ: Στη λίστα της ΑΪΚ ο Νάσμπεργκ
Επόμενο άρθροΤένις: Ο Κύργιος δεν θα παίξει στο Australian Open