Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο αστυνομικός, που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα το βράδυ της Πέμπτης (07/12), στη διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη.

Ο 31χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας και σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν είναι σε καταστολή και διασωληνωμένος.

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων», τονίζεται στο ιατρικό ανακοινωθέν.

Επιπλέον, οι γιατροί επισημαίνουν ότι χθες το πρωί «οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυϊκών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση».

Αν ο 31χρονος αστυνομικός δεν είχε μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο, δεν θα είχε ελπίδες.

Όπως έχει γίνει γνωστό, κατά τη διάρκεια της πρώτης επέμβασης στην οποία υπεβλήθη εσπευσμένα την Πέμπτη του αφαιρέθηκε βολίδα πέντε εκατοστών, καθώς επίσης και θραύσματα.

Θετική η ανταπόκριση του κόσμου στην έκκληση για αίμα

Σύμφωνα με τους γιατρούς, αν ο 31χρονος αστυνομικός δεν είχε μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο, δεν θα είχε ελπίδες. Να σημειωθεί ότι το Γενικό Νίκαιας δεν εφημέρευε, ωστόσο άνοιξε τις πύλες του εκτάκτως για να περιθάλψει τον τραυματία αστυνομικό.

Σύμφωνα με το MEGA,  ο αστυνομικός αναμένεται να υποβληθεί σήμερα σε μία νέα επέμβαση καθώς χθες λόγω της κατάστασης της υγείας του ήταν αδύνατον.

Οι συγγενείς του 31χρονου αλλά και οι συνάδελφοί του είναι στο πλευρό του και περιμένουν ένα θετικό μήνυμα για την εξέλιξη της υγείας του.

Μάλιστα ιδιαίτερα θετική είναι η ανταπόκριση του κόσμου να δώσει αίμα για τον 31χρονο.

«Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε»

Στο μεταξύ, συγκλονίζει το  ηχητικό ντοκουμέντο με τις συνομιλίες των αστυνομικών και το Κέντρο Επιχειρήσεων την ώρα που ο 31χρονος συνάδελφός τους είναι ήδη βαριά τραυματισμένος στο Ρέντη.

Στις συνομιλίες ακούγεται ο επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ να ζητά εσπευσμένα ασθενοφόρο ενώ κάποια στιγμή ακούγεται να λέει «δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε».

Ο αξιωματικός από το Κέντρο Επιχειρήσεων ζητά να μάθει για την κατάσταση του τραυματία και αν έχει τις αισθήσεις του ενώ ενημερώνει ότι έρχεται ασθενοφόρο.

Παράλληλα δίνει εντολή να κλείσουν οι θύρες του γηπέδου και να μην επιτραπεί η έξοδος σε κανένα άτομο.

Αναλυτικά ο διάλογος:

  • «Εισέρχονται Παπαδιαμάντη, κάνω κίνηση μπρος πίσω, στον σταθμό».
  • «Ελήφθη, πες μου λίγο για τον συνάδελφο, έχουμε κάνει το τουρνικέ;»
  • «Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, έχει χαθεί […] γι’ αυτό και να συντομεύει ο σταθμός».
  • «Έχει κανονικά αισθήσεις ο συνάδελφος Αποστόλη;»
  • «Β4 ελήφθη, όταν έρθει 541. Επαναλαμβάνει το κέντρο. Κίνησε κανονικά τις δύο δυνάμεις 541 και 535, πάρε μέσα τα άτομα και θα παραμείνεις στις δύο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δε λάβεις εντολή, το κατάλαβες; Και από Σικελιανού και από Αγίας Άννης, είμαστε κατανοητοί;».
  • «Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε».
  • «Μας ενημερώνουν ότι σε 1′ θα είναι εκεί. Αυτό μας ενημερώνουν».
  • «Σε ένα δευτερόλεπτο αν δεν είναι εδώ…», ακούγεται να λέει ο αστυνομικός ουρλιάζοντας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠνευμονία: Τι συμβαίνει στην Ελλάδα – Τα συμπτώματα στα παιδιά
Επόμενο άρθροΡέντη: Ελεύθεροι και οι 424 προσαχθέντες για τα επεισόδια