Η αντίδραση του Αντώνη Σαμαρά στην τροπολογία της κυβέρνησης για τη διαμονή μεταναστών στη χώρα άναψε φωτιές όχι μόνο εντός της ΝΔ αλλά και στη Βουλή.

Ο όρος «λαθρομετανάστης» που χρησιμοποίησε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναπτύσσοντας νωρίτερα τη στόχευση της τροπολογίας για τη διαμονή εργαζόμενων μεταναστών στη χώρα, σχολιάστηκε δηκτικά από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη.

«Η αλήθεια είναι ότι μετά τη χθεσινή ομιλία του κ. Φλωρίδη, αυτήν την πολιτική χυδαιότητα που εκτυλίχθηκε σε αυτήν την αίθουσα, υπάρχει ένας διαγκωνισμός, για το ποιος θα προσεγγίσει καλύτερα τις ακροδεξιές απόψεις και θέσεις», είπε ο Χρήστος Γιαννούλης και ζήτησε να εγκαταλειφθούν αυτά τα γλωσσικά «τερτίπια», γιατί αφορούν «τον δοκιμαζόμενο άνθρωπο», που «από κάθε γωνιά της γης έρχεται να αναζητήσει κάτι καλύτερο και πρέπει να τον σεβόμαστε ως άνθρωπο και όχι να κάνουμε αυτούς τους λεκτικούς σολοικισμούς».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε, ότι ο κ. Γεωργιάδης που σήμερα βρίσκεται σε «εντεταλμένη υπηρεσία», κάνει πως ξεχνάει την εποχή που ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και «κατέβαζαν τις χλαμύδες από τα πατάρια και ξεσκόνιζαν τις σάρισες», και κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ήταν εθνική εξαίρεση και ενεργούσε με τη γραμμή των ανοιχτών συνόρων.

«Ποιος είναι πιο κοντά στην ακροδεξιά;»

«Κύριε Γεωργιάδη, όταν κάνετε Κεντρική Επιτροπή στη Νέα Δημοκρατία, δικά σας ζητήματα είναι, δεξιάς και ακροδεξιάς, βάλτε το μέτρο και τον πήχη ποιος είναι πιο κοντά στην ακροδεξιά. Αν είναι ο Φλωρίδης, αν είναι ο Χατζηδάκης, αν είναι ο Βορίδης, αν είναι το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας, το θέμα της μετανάστευσης. Βρείτε τα! Ο κόσμος περιμένει να ακούσει από εμάς για τον Προϋπολογισμό», είπε ο κ. Γιαννούλης και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει την υποκρισία και το παιχνίδι με τη νοημοσύνη των πολιτών.

«Πιστεύετε ότι μπορεί εγώ να τσακωθώ με τον Αντώνη Σαμαρά;»

«Κύριε Γιαννούλη, καταλαβαίνω, και δεν σας κακολογώ σε αυτό, είναι από τις φορές που λέω έχετε δίκιο, ότι είναι πολύ τραβηχτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ και την αντιπολίτευση, να θέλει να αναδείξει τη σημερινή δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ως έναν λόγο εσωκομματικής αντάρας στη Νέα Δημοκρατία», ανέφερε ο υπουργός Εργασίας ‘Αδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Όμως είστε άτυχοι. Πιστεύετε πραγματικά, ότι εγώ, ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης, μπορώ να τσακωθώ με τον Αντώνη Σαμαρά; Γενικά τσακώνομαι. Αλλά με τον Αντώνη Σαμαρά δεν μπορώ. Δεν το επιτρέπει η ιστορία μου, δεν το επιτρέπει ο χαρακτήρας μου και δεν το επιτρέπει ο σεβασμός μου προς αυτόν. Ως πρώην πρωθυπουργός έχει δικαίωμα να λέει την άποψή του. Πολύ καλώς την εξέφρασε, αφού ήθελε να την εκφράσει, αλίμονο αν δεν μπορεί ένας εκλεγμένος βουλευτής επί τόσα χρόνια, πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος, να πει την άποψή του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔεύτερη σερί νίκη η Τότεναμ, 2-0 εκτός έδρας τη Νότιγχαμ
Επόμενο άρθροΦως στο Τούνελ: Πέταξαν νεκρή στο δρόμο τη νεαρή μητέρα