Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας των Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τους πλοιοκτήτες αλιευτικών σκαφών ότι δημοσιεύτηκε η με αριθ. 3406/368489/30-11-2023 (ΦΕΚ 6854 Β΄) Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που αφορά την υπό όρους και προϋποθέσεις διάθεση πλεονάζουσας αλιευτικής ικανότητας σε επαγγελματικά αλιευτικά σκάφη και με την οποία ορίζεται το ύψος της συνολικής πλεονάζουσας αλιευτικής ικανότητας σε χωρητικότητα (GT) και ισχύ κινητήρων πρόωσης (kW) η οποία μπορεί να διατεθεί σε δυνητικούς δικαιούχους, για κάθε μια από τις κατηγορίες σκαφών των περιπτώσεων α) και β) της παραγράφου 1 του άρθρου 51 του ν.5035/2023 (Α’ 76). Επίσης ορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια μοριοδότησης, η διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης των αιτημάτων που θα υποβληθούν, καθώς και η διαδικασία υλοποίησης.

Οι πλοιοκτήτες που περιλαμβάνονται στους δυνητικούς δικαιούχους, όπως αυτοί ορίζονται στο άρθρο 3 της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης, για τους οποίους οι φάκελοι των αλιευτικών σκαφών τους τηρούνται στο Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας των Π.Ε Μαγνησίας, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση–υπεύθυνη δήλωση στην ανωτέρω Υπηρεσία μέχρι την καταληκτική ημερομηνία: 31 Δεκεμβρίου 2023. Υπόδειγμα αίτησης- υπεύθυνης δήλωσης περιλαμβάνεται στο παραρτήμα 1 της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης

Η αίτηση – υπεύθυνη δήλωση συνοδεύεται από τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά, όπως αυτά προβλέπονται στο άρθρο 4 της Υπουργικής Απόφασης και φέρει βεβαίωση του γνήσιου της υπογραφής του αιτούντος από ΚΕΠ για την υποβολή σε πρωτότυπη μορφή με συμβατικό ταχυδρομείο ή ψηφιοποιείται μέσω της εφαρμογής «βεβαίωση εγγράφου» της πλατφόρμας ‘gov.gr’ για την αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι αλιείς μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Μαγνησίας και Σποράδων στα τηλέφωνα 2421352435, -486, -434.

Προηγούμενο άρθροΓκάζι: Ποινική δίωξη για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του συνοδηγού
Επόμενο άρθροΚάρπαθος: Ηλεκτρονική απάτη 95.000 ευρώ – Τα έκλεψαν μέσω 13 συναλλαγών