Με στόχο να συνεχίσει την ανοδική του πορεία στην Euroleague o Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (21:15, Novasports Prime) τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ.

Έχοντας περάσει από την έδρα της Αρμάνι Μιλάνο (68-76), της Μονακό (90-91) και της Βιλερμπάν (81-89), ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο «σπίτι» του, μετρώντας νικηφόρο σερί 3-0 και μάλιστα εκτός έδρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «πράσινοι» έχουν να ηττηθούν στη Euroleague, από τις 7 Δεκεμβρίου, όταν η κάτοχος του τίτλου και πολυνίκης με 11 τρόπαια Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της ομάδας του Εργκίν Αταμάν, με 78-90, στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων.

Έτσι το τριφύλλι φιλοδοξεί απόψε να αυξήσει το αήττητο σερί του, παίρνοντας το ροζ φύλλο απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο Παναθηναϊκός πήρε και τα δύο ματς με την ομάδα του Βελιγραδίου την περασμένη σεζόν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταία φορά που χαμογέλασαν οι Σέρβοι απέναντι στους «πράσινους» ήταν τον Νοέμβριο του 2021 όταν έκαναν… πάρτι, επικρατώντας με 81-48, τους λιγότερους πόντους που έχει πετύχει ποτέ ο Παναθηναϊκός σε αγώνα της κανονικής περιόδου στη Euroleague.

Ο Τούρκος προπονητής περιμένει να δει την κατάσταση του Ματίας Λεσόρ, ο οποίος ακολούθησε ένα μεγάλο μέρος της χθεσινής προπόνησης και όπως όλα δείχνουν αναμένεται κανονικά στην δωδεκάδα για τους πράσινους.

Oι αναμνήσεις ξαναγυρίζουν για αρκετούς παίκτες, αφού ο Λούκα Βιλντόσα αγωνίστηκε στον Ερυθρό Αστέρα την προηγούμενη σεζόν, ενώ ο Νεμάνια Νέντοβιτς αγωνιζόταν στους «πράσινους» τη διετία 2020-22. Παίκτης του Ερυθρού Αστέρα υπήρξε και ο Ματίας Λεσόρ (2017-18).

Ο Κώστας Σλούκας είχε συνεργαστεί με τον τεχνικό του Ερυθρού Αστέρα, Γιάννη Σφαιρόπουλο, τη σεζόν 2014-15 στον Ολυμπιακό, όταν η ομάδα του Πειραιά έφτασε μέχρι τον τελικό της Euroleague, αλλά απώλεσε τον τίτλο, γνωρίζοντας την ήττα από τη Ρεάλ, μέσα στη Μαδρίτη.

Ο Σλούκας εξάλλου υπήρξε συμπαίκτης με τον MVP της 6ης αγωνιστικής Μίλος Τεόντοσιτς στον Ολυμπιακό τις σεζόν 2008-09 και 2009-10.

Με τον Τζόελ Μπόλομποϊ του Ερυθρού Αστέρα, ο Σλούκας ήταν συμπαίκτης πέρυσι στον Ολυμπιακό. Με τον Μπόλομποϊ συμπαίκτης ήταν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ο Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος θα συναντήσει ξανά και τον συμπαίκτη του στην εθνική Λιθουανίας Ρόκας Γκιεντράιτις.

Ο Ερυθρός Αστέρας προέρχεται από μία σημαντική νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ (92-98), με τυπικά γηπεδούχους τους Ισραηλινούς στο “Aleksandar Nikolic Hall”.

Μετρά ρεκόρ 6-10, την ώρα που οι «πράσινοι» με 9-7, ανήκουν πλέον στο club των επτά, που ακολουθούν πίσω από τις Βίρτους και Μπαρτσελόνα που ισοβαθμούν στη 2η θέση, με ρεκόρ 11-5. Παναθηναϊκός και Ερυθρός Αστέρας είναι πολύ κοντά… σε επίθεση και άμυνα, όπως δείχνουν τα νούμερα.

Ο Παναθηναϊκός έχει 82,1 πόντους παραγωγικότητα μέσο όρο ενώ οι Σέρβοι 81,8. Οι παίκτες του Αταμάν δέχονται κατά μέσο όρο 80,4 πόντους, ενώ αυτοί του Σφαιρόπουλου 80,5.

Ο Μίλος Τεόντοσιτς έχει βρει ρυθμό και διανύει εξαιρετική περίοδο. Με 27 πόντους και 14 ασίστ απέναντι στη Μακάμπι αναδείχτηκε ΜVP της 16ης αγωνιστικής, ενώ στα πέντε τελευταία ματς του Ερυθρού Αστέρα μετρά 15,4 πόντους και 7,8 ασίστ μέσο όρο.

Η ομάδα του Βελιγραδίου αναζητά μια δεύτερη διαδοχική νίκη, αφού είχε ηττηθεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Σερβία, για την 15η αγωνιστική.

Διαιτητές του αγώνα Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας ορίστηκαν οι Ρόμπερτ Λότερμόζερ (Γερμανία), Ζοζέφ Μπισάν (Γαλλία) και Μάριο Μάικιτς (Σλοβενία).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής:

Πέμπτη 28η Δεκεμβρίου: 

Αναντολού Εφές – Φενέρμπαχτσε 19:30 Novasports 5HD
Παρτίζαν – Βίρτους Μπολόνια 19:30 Novasports 2HD
Ζάλγκιρις Κάουνας – Μακάμπι Τελ Αβίβ 20:00  Novasports 4HD
Βιλερμπάν – Ρεάλ Μαδρίτης 21:00 Novasports 3HD
Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 21:15 Novasports Prime
Αρμάνι Μιλάνο – Μπασκόνια 21:30 Novasports 6HD
Μπάγερν Μονάχου – Βαλένθια 21:30 Novasports Start

Παρασκευή 28ή Δεκεμβρίου

Άλμπα Βερολίνου – Ολυμπιακός 21:00 Novasports Prime
Μονακό – Μπαρτσελόνα 22:00 Novasports 5HD

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟι τιμές στα ράφια και γιατί ελληνικά προϊόντα κοστίζουν λιγότερο στο εξωτερικό
Επόμενο άρθροΚαταιγιστικές εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Αναμένεται και η παραίτηση Σημανδράκου