Διώξεις σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας Σταματίας Γεωργαντή, ασκήθηκαν, για την οικονομική διαχείριση των πόρων της «Κιβωτού του Κόσμου».

Τα κακουργήματα που βαραίνουν πατέρα Αντώνιο και πρεσβυτέρα
Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, ο εισαγγελέας που διεξήγαγε την έρευνα κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, για τα κακουργήματα της απιστίας, της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Ποινική δίωξη για συνεργεία σε υπεξαίρεση σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε επίσης σε πρώην υπάλληλο της δομής αλλά και σε ένα συγγενικό πρόσωπο του ζευγαριού.

Για φυσική αυτουργία σε απιστία και υπεξαίρεση κατηγορείται η πρεσβύτερα, ως ηθικός αυτουργός κατηγορείται ο πατέρας Αντώνιος, ενώ στο ζευγάρι αποδίδεται και το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η απιστία, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, συνίσταται σε αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ που σχετίζονται με την αγορά ακινήτου στην Πωγωνιανή, ενώ φαίνεται πως έχουν εντοπιστεί εκταμιεύσεις 2.000.000 ευρώ από τα ταμεία της οργάνωσης για τα οποία δεν υπάρχουν παραστατικά. Αντίστοιχα, η υπεξαίρεση αφορά σε χρήματα και τιμαλφή ύψους περίπου 470.000 ευρώ που βρέθηκαν σε διαμέρισμα της οργάνωσης που χρησιμοποιούσε ο ιδρυτής της, αλλά και σε κοσμήματα που βρέθηκαν σε θυρίδες, ενώ αναζητούνται και 300.000 ευρώ που λείπουν από τα διαθέσιμα της οργάνωσης. Το επόμενο διάστημα οι κατηγορούμενοι αναμένεται να κληθούν σε απολογίες.

Πηγή: Έθνος

N.B.

Προηγούμενο άρθροΗ Μελόνι στο τιμόνι της G7 – Τι βρίσκεται στην ατζέντα της Ιταλίδας πρωθυπουργού
Επόμενο άρθροNBA: Άφησαν ελεύθερο τον Ρίκι Ρούμπιο οι Καβαλίερς