Η Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Ν. Ιωνίας Μαγνησίας «Ίωνες» ευαισθητοποιημένη πάντα απέναντι στην κοινωνία και στα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Τα χίλια πρόσωπα της βίας. Σχολική, ατομική, οικογενειακή, κοινωνική βία».
Η εκδήλωση που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου θα λάβει χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, ώρα 5μ.μ.
Ομιλητής θα είναι ο διακεκριμένος ψυχίατρος και ψυχοθεραπευτής κ. Δημήτριος Σούρας, ένας συντοπίτης μας που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία και επιστρέφει με αυτή την ευκαιρία στην αγαπημένη γενέθλια γη του.

Πού οφείλεται η έξαρση της βίας όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως; Ποιες μορφές μπορεί να πάρει από το σχολικό bullying και την ενδοοικογενειακή βία μέχρι το body shaming, τη ρατσιστική βία και τις γυναικοκτονίες; Ποιοι παράγοντες οδηγούν ένα παιδί να γίνει θύτης ή θύμα; Πώς μπορούμε να εξαλείψουμε καθεμία από αυτές τις μορφές βίας;
Τις απαντήσεις σε αυτά και σε πολλά ακόμη ερωτήματα, που μας απασχολούν όλες και όλους, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα αφού τα περιστατικά βίας πληθαίνουν όλο και περισσότερο, θα δώσει ο γνωστός ψυχίατρος με τον ιδιαίτερο, παραστατικό τρόπο του, σε μια εκδήλωση με διαδραστικό χαρακτήρα.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να υποβάλει τις ερωτήσεις του και να πάρει απαντήσεις από έναν πλέον ειδικό επιστήμονα, όπως είναι ο κ. Σούρας, σχετικά με το πρόβλημα της βίας σε όλα τα επίπεδα, στην οικογένεια το σχολείο, την κοινωνία.

Τον συντονισμό θα κάνει η σύμβουλος Σχολικής Εκπαίδευσης κ. Αρετή Τζανετοπούλου.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης μας, εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, σύμβουλοι Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων κ.ά.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό που επιθυμεί να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στην εκδήλωση.

Προηγούμενο άρθροBόλος: Σοβαρό τροχαίο στη Λαρίσης – ΙΧ συγκρούστηκε με αγροτικό
Επόμενο άρθροΠόσο κοστίζει το «Καλάθι του Νοικοκυριού» – Η σύγκριση με την Ευρώπη [πίνακες]