Με μεγάλη συμμετοχή και δυναμικό παλμό, πορεία διαμαρτυρίας έκαναν στο κέντρο του Βόλου το μεσημέρι της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου, φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μαζί με καθηγητές και διδάσκοντες, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Η Μαρία Ρουχά, μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου κλασικών και διαπολιτισμικών σπουδών δήλωσε: ”εναντιωνόμαστε απέναντι στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, γιατί ξέρουμε τι σημαίνει για τις σπουδές μας. Σχολές και τμήματα των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών θα κλείσουν γιατί δεν έχουν συμφέρον για την αγορά”.

Ο καθηγητής του τμήματος Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κώστας Μανωλίδης είπε:”το δημόσιο ελληνικό πανεπιστήμιο θίγεται από το νομοσχέδιο για μη κρατικά πανεπιστήμια. Είναι σε μία τροχιά σκόπιμης υποβάθμισης και υποστελέχωσης τα τελευταία χρόνια. Είμαστε σε μία πορεία που τα περιφερειακά πανεπιστήμια κινδυνεύουν να μην έχουν αρκετούς φοιτητές και να οδηγηθούν σε κλείσιμο”.

Βόλος: Φοιτητές και εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων

«ΟΧΙ» στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων φώναξαν οι φοιτητές στο Βόλο

«ΟΧΙ» στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων φώναξαν οι φοιτητές στο Βόλο

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΑνδρέας Ζέρβας για πάρκινγκ οδού Φιλελλήνων: Αδεια ως το 2031 από τη Διεύθυνση Μεταφορών δηλαδή……Περιφέρεια-”Σόου” του επιχειρηματία
Επόμενο άρθροΜε εμφατικό τρόπο στους «4» του Coppa Italia η Γιουβέντους