Βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο κινούμενο ανατολικά θα προκαλέσει νέο κύμα κακοκαιρίας το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα της ανατολικής χώρας (από το ύψος της Μαγνησίας και νοτιότερα) από τα ξημερώματα ως τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου.

Συγκεκριμένα, αναμένονται χιονοπτώσεις σε περιοχές της Χαλκιδικής, της Θεσσαλίας (Μαγνησία), της Κεντρικής Στερεάς (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και αργότερα Βοιωτία), καθώς επίσης στα ορεινά και ημιορεινά της Εύβοιας, της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου.

Οι χιονοπτώσεις στη Μαγνησία και πιθανόν στην Κεντρική Στερεά κατά τόπους θα είναι πυκνές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.

Στην παρακάτω Ομάδα Χαρτών, δίνεται το εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος βροχής και οι εντάσεις των χιονοπτώσεων από τα μεσάνυχτα έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 13/01/2024:

Εκτιμώμενο αθροιστικό ύψος χιονιού σε εκατοστά για το Σαββάτο 13/01/2024, όπως υπολογίζεται από το αριθμητικό μοντέλο πρόγνωσης καιρού του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

Επιπλέον, θα πρέπει να επισημανθούν:

Οι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.
Οι χαμηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες, με τις μέγιστες τιμές τους το Σάββατο, να μην ξεπερνούν στα ηπειρωτικά τους 6-8 βαθμούς.
Ο παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Πηγή: Έθνος

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΜπασκόνια-Ολυμπιακός 3-0 (Πρώτο δεκάλεπτο)
Επόμενο άρθροΔολοφόνοι «θεατρίνοι» – Προσπάθησαν να ξεγελάσουν τις Αρχές, όμως οδηγήθηκαν στη φυλακή