Μετά τις κρίσεις στις ένοπλες δυνάμεις και τις αλλαγές ηγεσιών, νέος αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού ορίστηκε ο Βολιώτης Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας, ο οποίος, γεννήθηκε στο Βόλο το 1965 και είχε αναλάβει καθήκοντα ως Αρχηγός του Στόλου στις 18 Ιανουαρίου 2023, στο πλαίσιο κρίσεων που έγιναν τότε, αντικαθιστώντας το Ναύαρχο ε.α Παναγιώτη Λυμπέρη.

Αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1983 κι ονομάσθηκε Μάχιμος Σημαιοφόρος το 1987.

Έχει υπηρετήσει σε μονάδες κρούσης και υπηρεσίες ως Αξιωματικός, Αεράμυνας, Κέντρου Επιχειρήσεων, Συνεννόησης, Διευθυντής Επιχειρήσεων, Επιτελής Διοικητού Μοίρας Φρεγατών, Ύπαρχος, Κυβερνήτης Κανονιοφόρου και Φρεγάτας, Διοικητής Μοίρας Φρεγατών, Διευθυντής Επιχειρησιακής Αξιολογήσεως, Διοικητής Διοικήσεως Φρεγατών και Υπαρχηγός Στόλου.

Έχει περάσει από όλα τα σχολεία του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων που προβλέπονται για το βαθμό και την ειδικότητά του, συμπεριλαμβανομένης της Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου και της Σχολής Αμύνης του ΝΑΤΟ.

Επιπλέον, κατέχει μεταπτυχιακούς τίτλους, ενώ είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από το βαθμό του Μετάλλια και Παράσημα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και Διαμνημονεύσεις συμμετοχής σε Επιχειρήσεις Διατήρησης Ειρήνης του ΟΗΕ και συμμετοχής σε Επιχειρήσεις. Υπήρξε Τακτικός Διοικητής σε επιχείρηση εκκένωσης 182 αμάχων το 2014, από τη Τρίπολη της Λιβύης.

Είναι παντρεμένος με την Ασπασία Κατσανδρή και πατέρας δύο γιων, ενώ μιλάει και αγγλικά.

Ν.Β.

Προηγούμενο άρθροΒλάχος: «Δύσκολο να εξηγήσω τι συνέβη, στην επόμενη διοργάνωση θα εμφανιστούμε καλύτεροι»
Επόμενο άρθρο«Οριστικά στον Παναθηναϊκό ο Ακαϊντίν, το Σάββατο φτάνει στην Αθήνα»