Η Νότιγχαμ και η Έβερτον βρίσκονται αντιμέτωπες με το ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών, καθώς οι δύο σύλλογοι κατηγορούνται από την Premier League για παραβίαση των κανόνων κερδοφορίας και βιωσιμότητας (PSR), όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Λίγκα.

Στην Έβερτον έχει ήδη επιβληθεί εφέτος αφαίρεση 10 βαθμών για τα οικονομικά της τη σεζόν 2020-21, γεγονός που την έφερε από νωρίς στη ζώνη του υποβιβασμού, απ΄ όπου κατάφερε να «ξεκολλήσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο σύλλογοι έχουν πλέον παραπεμφθεί στον πρόεδρο της δικαστικής επιτροπής, όπως ανακοίνωσε η Premier League, ο οποίος θα ορίσει μια ανεξάρτητη επιτροπή που με τη σειρά της θ΄ ασχοληθεί με τις ποινές που αναμένεται να επιβληθούν.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Financial Fair Play της Premier League, οι σύλλογοι επιτρέπεται να χάσουν το ανώτερο 105 εκατ. λίρες σε μια τριετία. «Η Έβερτον μπορεί να διαβεβαιώσει τους οπαδούς της ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη θέση της κατά τη διάρκεια της εν εξελίξει έφεσης και, αν χρειαστεί, σε οποιαδήποτε μελλοντική επιτροπή – και ότι ο αντίκτυπος στους οπαδούς θα αντικατοπτρίζεται ως μέρος αυτής της διαδικασίας» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «εφοπλιστές».

Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ έχει καταθέσει έφεση κατά της αρχικής αφαίρεσης βαθμών, την οποία χαρακτήρισε «εντελώς αβάσιμη και άδικη.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Φόρεστ, η οποία δεν έχει παραβιάσει ποτέ στο παρελθόν τους κανονισμούς, γίνεται η τρίτη ομάδα που κατηγορείται από την Premier League, μετά την Έβερτον και την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι.

«Ο σύλλογος σκοπεύει να συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως με την Premier League σε αυτό το θέμα και είναι βέβαιος για μια γρήγορη και δίκαιη λύση» αναφέρει η ενημέρωση της Φόρεστ.

Η Νότιγχαμ αγωνιζόταν στην Championship μέχρι το 2022, όπου οι σύλλογοι επιτρέπεται να έχουν μέγιστες απώλειες 39 εκατ. λιρών σε τρεις σεζόν ή 13 εκατ. ανά σεζόν, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιτρεπόμενες απώλειες τους κατά τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές περιόδους θα ανέρχονταν σε 61 εκατ. λίρες.

Με την άνοδό της ενόψει της σεζόν 2022-23, η Φόρεστ έσπασε το ρεκόρ των περισσότερων μεταγραφών (21) από κάθε άλλο σύλλογο της Premier League στο κλείσιμο της σεζόν.

Νωρίτερα φέτος, η Μάντσεστερ Σίτι παραπέμφθηκε επίσης σε ανεξάρτητη επιτροπή για περισσότερες από 100 φερόμενες παραβάσεις του FFP από τότε που ο σύλλογος αποκτήθηκε από την City Football Group με έδρα το Αμπού Ντάμπι, το 2008. Ακόμη δεν έχει εκδοθεί ετυμηγορία για εκείνη την υπόθεση.

Σε συλλόγους της κορυφαίας κατηγορίας της Αγγλίας έχουν αφαιρεθεί και στο παρελθόν βαθμοί, όπως συνέβη με το -3 στη Μίντλεσμπρο το 1997, όταν απέτυχε να ολοκληρώσει έναν αγώνα, ενώ στην Πόρτσμουθ επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης 9 βαθμών το 2010, όταν ο οικονομικά προβληματικός σύλλογος μπήκε σε καθεστώς προσωρινής διοίκησης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓλυπτά Παρθενώνα: Η κυβέρνηση δεν μίλησε ποτέ για ανταλλαγή ή δανεισμό λέει η Μενδώνη
Επόμενο άρθροOHE: Το crypto που είναι βασικό εργαλείο για το οργανωμένο έγκλημα στην Ανατολική και Νοτιοανατολική Ασία