«Ράγισε» η καρδιά του 14χρονου Μηνά Φωκά, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου (13/1), μόλις πληροφορήθηκε ότι ο αγαπημένος του πατέρας Γιάννης έφυγε από τη ζωή, μετά από δίμηνη μάχη στην εντατική του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν.  Ο νεαρός μαθητής και αθλητής κολύμβησης στον Κολυμβητικό Όμιλο Πειραιά, πριν καν κλείσει τα 14 χρόνια του, δέχθηκε το πιο σκληρό χτύπημα της ζωής του, βιώνοντας την απώλεια του αγαπημένου του πατέρα σε μια τόσο τρυφερή ηλικία.

Μέσα στον αβάσταχτο πόνο του, «έσφιξε τα δόντια» επιλέγοντας να συμμετάσχει κανονικά στους διασυλλογικούς κολυμβητικούς αγώνες «Ωκεανός» στο ΟΑΚΑ το Σαββατοκύριακο. Αγωνίστηκε με επιτυχία το Σάββατο βελτιώνοντας την ατομική του επίδοση, στα 50 μ. πεταλούδα στην κατηγορία των παμπαίδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επόμενη μέρα, την Κυριακή, «έπεσε» στα 100 μ. ελεύθερο, κόντρα σε αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας και εμπειρίας, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των παμπαίδων όπου ηλικιακά ανήκει, βελτιώνοντας ξανά την ατομική του επίδοση.

Ο Μηνάς Φωκάς στο τρίτο σκαλί του βάθρου με το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος

«Αφιερωμένο για σένα μπαμπάκα μου», έγραψε ο 14χρονος αθλητής στην προσωπική του σελίδα, «ανεβάζοντας» το μετάλλιο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι το πρώτο που κατακτά, και σίγουρα ο πατέρας του Γιάννης, εκεί ψηλά, θα αισθάνεται υπερήφανος για το βλαστάρι του και την απίστευτη δύναμη της ψυχής του παιδιού του.

Δείτε το βίντεο του αγώνα, με τον Μηνά Φωκά στη 2η διαδρομή

Σε μια εποχή, που γίνεται είδηση, ο σχολικός εκφοβισμός, το μπούλινγκ και η όποια άλλη παραβατική συμπεριφορά των ανήλικων παιδιών αυτής της ηλικίας, ο Μηνάς Φωκάς με το παράδειγμά του έρχεται να αποτελέσει λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση για τους συνομηλίκους του και όχι μόνο.

Για την εσωτερική του δύναμη και το μεγαλείο της ψυχής του, που από εδώ και πέρα θα τον οδηγήσουν εκ του ασφαλούς ώστε να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο στον αγώνα της ζωής προκειμένου να αναδεικνύεται καθημερινά νικητής στις δυσκολίες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

Αλ. Παπαδόπουλος

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝικήτρια η πιλότος της πολεμικής αεροπορίας Μάντισον Μαρς
Επόμενο άρθροΖάκυνθος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έναν μήνα για τις βρύσες που τρέχουν πετρέλαιο