Ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος Echo ανιχνευτής πτωμάτων και ανθρώπινων υπολειμμάτων ήταν αυτός που εντόπισε τη σορό του Μπάμπη στο Μεσολόγγι βάζοντας τέλος σε ένα θρίλερ που κράτησε 18 ημέρες.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η γνωστή φιλόζωος Άννα Μπιτσάνη «αυτός είναι ο Echo της ομάδας Anubis Coldcase K9 Team, που εντόπισε τον δολοφονημένο άντρα στο Μεσολόγγι. Από χτες μύρισε κάτι και παρόλο που το πτώμα ήταν μέσα στο νερό, κάτι που έκανε δυσκολότερο τον εντοπισμό του, επέμεινε. Και τα κατάφερε. Ο τύπος που λέγεται πως πριν δολοφονήσει άνθρωπο είχε δολοφονήσει τόσα σκυλιά, έμελλε να καταδικαστεί από σκύλο. Karma is a bitch».

«Τιμή και δόξα»

Ανάρτηση για το θέμα έκανε και η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρία που ανακοίνωσε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα βραβεύσει τον σκύλο και τον εκπαιδευτή του για το έργο που προσέφερε.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: «Τιμή και δόξα στον μοναδικό στην Ελλάδα σκύλο Μαλινουά- ανιχνευτή DNA και τον ορκωτό εκπαιδευτή του από τη Θεσσαλονίκη, της Ομάδας Anubis K9P, για τον εντοπισμό της σωρού του δολοφονημενου 31χρονου Μπάμπη, στο Μεσολλογι μέσα σε άκρως δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής.
Ένας σκύλος ξεπέρασε σε δυνατότητες 20ημερων ερευνών, όλες τις σχετικές ανιχνευτικές ανθρώπινες έρευνες, τεχνολογίες, ομάδες κλπ.
Η Ελληνική Φιλοζωική θα τιμήσει σε πρώτη ευκαιρία απονομής βραβείων, δεόντως τον σκύλο ανιχνευτή, τον επικεφαλής εκπαιδευτή του και της εθελοντικής Ομάδας του.
Συγχαρητήρια και στους δύο μοναδικούς. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου θύματος».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠρώτα οι φοιτητές, τώρα οι αγρότες – Διευρύνεται το μέτωπο διαμαρτυρίας
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη – Μπλίνκεν για την Ερυθρά Θάλασσα και άλλα θέματα